De eerste kerst zonder mijn moeder zal anders zijn dan alle andere - BekijkDezeVideo.nl
x
De eerste kerst zonder mijn moeder zal…
11 dieren die hun menselijke vrienden bij het ontwaken hebben verrast met het vreemdste gedrag Haar ouders doen een fotoshoot, maar ze lacht niet: deze baby ziet er nu al boos uit

De eerste kerst zonder mijn moeder zal anders zijn dan alle andere

12 December 2019 • Door Janine
2.508
Advertisement

Ze zeggen dat wanneer iemand sterft, het eerste jaar het moeilijkst is, omdat elke situatie en speciale datum altijd komt als een herinnering vol leven. Vooral met de komst van Kerstmis, is de leegte tot op het bot voelbaar en zo zal het voor veel families zijn in december, en ook voor de volgende. Haar afwezigheid, die van de moeder, lijkt verwoestend tijdens deze feestdagen. Haar boom was altijd enorm, goudkleurig en met glazen bollen die zich geleidelijk begon te vullen met geschenken die op de 24e werden geopend, precies om middernacht, zoals zij dat graag wilde.

via: USA Today

foto: Needpix

Ze legde altijd een gehaakt kleedje op tafel en een kandelaar met rode kaneelkaarsen die heerlijk geurden, en ze haalde altijd een gigantische kerstman tevoorschijn die geen van mijn neefjes en nichtjes mochten aanraken, maar we bewonderden hem als het kostbaarste object in huis, ook al was in werkelijkheid zij zelf die echte schat, ze was de magie van Kerstmis en wij wisten dat niet.

De eerste kerst zonder mamma zal niet gemakkelijk zijn; je zult alles missen, zelfs de versieringen zullen er anders uitzien, je zult je moeder in de keuken missen, die je altijd met alles hielp. Je mist het snijden van groenten terwijl je probeerde elke stap van het speciale recept te leren voor het geval je het zelf ooit zou moeten maken. Je zult het missen haar uitgelaten te zien tijdens het diner terwijl ze iedereen serveert met een gezicht van enorme vreugde dat ze haar hele familie bij elkaar heeft verzameld. Je zult de vreugde op haar gezicht, de knuffels en haar welterusten missen.

Als je deze kerst je familie nog steeds bij elkaar hebt, bedank dan voor nog een jaar gelach, heerlijk eten en veel magie. Laat je niet meeslepen door oppervlakkige dingen, zoals de geschenken of kleding die je die dag draagt om een foto op je sociale netwerken te plaatsen. Kerstmis is veel meer dan dit, het is het gevoel dat je familie bij je is, wetende dat je ze bij je hebt en dat je je veilig kunt voelen naast de mensen van wie je het meest houdt.

Eer je moeder tijdens de feestdagen door die dingen te doen die ze het leukste vond, leer je kinderen haar tradities en zelfs als je hart pijn doet in deze tijd van het jaar, wijd een glimlach aan haar, voor al het geluk dat ze heeft achtergelaten in jou.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt