Man of kinderen: wie bezorgt een moeder meer stress? Een onderzoek geeft antwoord

Janine image
door Janine

21 Juni 2023

Man of kinderen: wie bezorgt een moeder meer stress? Een onderzoek geeft antwoord
Advertisement

Een gezin stichten brengt veel moeilijkheden met zich mee en vereist daarom een ​​zekere "voorbereiding". In feite moet men zowel psychologisch als economisch klaar zijn. Alle "problemen" kunnen uiteindelijk worden opgelost met toewijding en vastberadenheid.

Kleine kinderen zijn misschien wel een van de grootste uitdagingen waarmee een nieuwe ouder te maken heeft, maar het lijkt er op dat niet zij en de duizend attenties die ze constant nodig hebben moeders het meest stressen.

via Today

Advertisement
 Engin_Akyurt/Pixabay - Not the actual photo

Engin_Akyurt/Pixabay - Not the actual photo

Je kunt op alles voorbereid zijn: je kunt prenatale cursussen volgen, boeken lezen en documentaires bekijken over het moederschap, maar niets over wat een waarheid lijkt te zijn die veel vrouwen verenigt.

Oftewel hun partners. Ja, het lijkt erop dat juist deze laatsten de oorzaak zijn van meer stress voor nieuwe moeders: als we kunnen zeggen dat geduld hebben en jezelf opofferen voor een baby erbij hoort, is dit niet even waar en acceptabel voor een volwassen man die niet gevoelig genoeg is en meewerkt in huis.

Dit blijkt uit een onderzoek dat via een enquête de ervaringen en meningen van duizenden vermoeide en geërgerde vrouwen verzamelde. Laten we samen naar de gegevens kijken.

Advertisement
Keira Burton/Pexels - Not the actual photo

Keira Burton/Pexels - Not the actual photo

Volgens Today Moms vindt 46% van de meer dan 7.000 Amerikaanse moeders dat hun man een grotere bron van stress is dan hun kinderen: “voor een 7-jarige is het normaal om zich zo te gedragen. Maar een 35-jarige die zich gedraagt ​​als een 7-jarige is absoluut stressvoller!”, riep een werkende moeder uit New York uit.

Vaak verrichten zowel mannen als vrouwen werk dat evenveel tijd in beslag neemt, maar moeders zijn gedwongen om het grootste deel van het huishouden te doen en voor de kinderen te zorgen, meestal alleen. En het niet zien van de juiste en rechtvaardige samenwerking bezorgt vrouwen natuurlijk nog meer stress dan hun eigen taken al veroorzaken.

Driekwart van de moeders zei dat ze alle hoofdtaken bijna volledig zelf uitvoerden en velen klaagden dat ze niet genoeg tijd hadden om aan zichzelf te besteden.

Het blijkt duidelijk dat veel vrouwen, vooral moeders, niet de nodige hulp krijgen om hun dagelijks leven zo sereen mogelijk te leiden: ze hebben meer aandacht en concrete hulp nodig, wat zeker is, is dat alles wat ze doen meer gewaardeerd moet worden. Wat denk jij ervan?

Source:

Anna Shvets/https://www.pexels.com/photo/boy-in-white-polo-shirt-crying-3905727/

https://www.wallpaperflare.com/man-lying-on-couch-while-using-laptop-computer-man-sitting-on-black-sofa-white-using-laptop-wallpaper-ztfrg

 

Advertisement