Vader scheert het haar van zijn dochter af als straf voor het plagen van een klasgenoot met kanker

Janine image
door Janine

09 Juli 2023

Vader scheert het haar van zijn dochter af als straf voor het plagen van een klasgenoot met kanker
Advertisement

Als het op pesten aankomt, is het iets dat continu gebeurt: op scholen, op het werk, online, en dit is nooit een goede zaak en het komt veel voor als het om tieners gaat.

Welke maatregelen zou jij als ouder nemen om ervoor te zorgen dat je kind niet het slachtoffer wordt van pesten? En als je erachter komt dat jouw kind een pestkop is, hoe zou je dan met de situatie omgaan? Pesten is nooit te rechtvaardigen, maar deze vader vroeg zich af of hij te ver ging toen zijn dochter een meisje met kanker pestte: dit is wat er gebeurde.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn ex-vrouw en ik hebben een 16-jarige dochter en ik heb de volledige voogdij over haar. Ik zeg dit omdat wat ik deed en wat ik hier zal melden, ik deed zonder mijn ex te raadplegen", legde de vader uit. "Onlangs had mijn dochter een probleem op school: ze pestte een leerling die haar haar had verloren door een behandeling tegen kanker. Ze heeft zelfs haar pruik van haar hoofd afgetrokken. Blijkbaar is er al een tijdje rivaliteit tussen de twee, want mijn dochter ging uit met de jongen met wie het andere meisje aan het daten was”, vervolgde hij.

Het andere meisje had een hekel aan haar omdat ze haar had verteld dat haar nu ex-vriend alleen met haar was omdat ze er goed uitzag, maar dat hij eigenlijk geen echte gevoelens voor haar had.

"Ik denk niet dat dit een excuus is voor het gedrag van mijn dochter. Ik heb mijn dochter niet opgevoed om mensen te behandelen zoals zij deed en ik walgde van haar houding", zei de vader.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het meisje toonde geen spijt van wat ze had gedaan en beweerde dat het meisje in kwestie het verdiende.

Bij het horen van deze woorden koos de vader voor een zeer zware straf: "Ik gaf mijn dochter twee opties als straf: ik zou al haar elektronische apparaten in beslag hebben genomen, inclusief haar mobiele telefoon, en ze zou ze nooit meer krijgen. Of ze zou naar de kapper zijn gegaan en haar hoofd helemaal kaalscheren. Ze koos voor het laatste," concludeerde de man, zich afvragend of hij overdreven had met het straffen van zijn dochter.

De gebruikers waren het met de tiener eens, aangezien het volgens velen geen pesten was tegen een ziek meisje, maar een "reactie" op de jaloezie van een ex-vriendin. Hoewel het gebaar te veroordelen was, had de vader zijn dochter kunnen meenemen als vrijwilligster op een afdeling oncologie om haar gevoeligheid voor het probleem te vergroten in plaats van zo strenig te zijn. Wat denk jij ervan?

Advertisement