Moeder gaat alleen op vakantie om de sleur van het gezin te ontvluchten: haar man is verontwaardigd

Janine image
door Janine

26 April 2023

Moeder gaat alleen op vakantie om de sleur van het gezin te ontvluchten: haar man is verontwaardigd
Advertisement

Op vakantie gaan betekent “de stekker eruit halen”, tijd voor jezelf nemen en vooral de mogelijkheid hebben om "op adem te komen" van de vele dagelijkse verplichtingen en plichten: je hoeft niet per se een nieuwe plek te bezoeken om je verloren energie weer op te laden. Velen kiezen ervoor om gewoon te vertrekken om even weg te zijn van de dagelijkse realiteit.

De vrouw in dit verhaal had besloten om precies dat te doen: een pauze nemen van haar gezinsverantwoordelijkheden en haar baan, met als enige detail dat ze haar man niet waarschuwde, waardoor ze in feite van de ene op de andere dag verdween.

via Reddit

Advertisement
Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Een vrouw, moeder en echtgenote heeft op een bekend online forum stoom afgeblazen over het feit of ze zich al dan niet slecht heeft gedragen tegenover haar man. Ze zei dat ze al 8 jaar bij haar man was, iets meer dan twee jaar met hem getrouwd was en een zoon met hem had. Het probleem is dat haar man na verloop van tijd steeds luier werd, niet in huis hielp met huishoudelijke taken en niet voor hun kind zorgde.

Allebei werken ze en brengen het grootste deel van hun dag door met hun verplichtingen. Maar in de afgelopen 3 jaar heeft de vrouw het gevoel dat ze als vanzelfsprekend wordt beschouwd en dat ze steeds minder wordt gesteund: "voorheen deed mijn man veel meer voor mij en onze zoon, kookte hij het avondeten op zijn vrije dagen, zorgde voor elke behoefte van onze kleine en maakte altijd het huis schoon, zodat ik op adem kon komen. Nu doet hij dit allemaal niet meer. Als hij niet werkt, brengt hij al zijn tijd op de bank door en ben ik gedwongen om voor alles te zorgen. Ik heb geen tijd meer om iets voor mezelf te doen en ik voel me uitgeput”, schreef de gefrustreerde vrouw.

Overigens heeft ze haar man duidelijk gewezen op haar moeilijkheden, die ondanks de aanhoudende en terechte klachten van zijn vrouw zijn gewoonten echter niet lijkt te hebben veranderd. Dus besloot ze een plan te bedenken om "wraak" te nemen.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Ze pakte haar spullen en vertrok. Ze vertrouwde haar zoon toe aan haar moeder en nam 4 dagen vrij die ze gebruikte om te vertrekken, zonder medeweten van haar partner, om naar hun familiehuisje te gaan. Haar man werd op een dag wakker en had geen idee waar zijn vrouw was. Dus nam hij contact met haar op en hoorde van haar "ontsnapping" om bij te komen van al die stress.

De man reageerde erg slecht op het nieuws van die vakantie en beschuldigde zijn vrouw van egoïsme: ze hadden die zorgeloze dagen samen kunnen doorbrengen en ze had hem in ieder geval kunnen vertellen hoe “slecht” het met haar ging.

De vrouw wees hem er echter op dat ze herhaaldelijk haar moeilijkheden had benadrukt en hem had gevraagd meer aanwezig te zijn en samen te werken.

De meeste gebruikers hebben de kant van de vrouw gekozen: "heeft je man geen ogen? Ziet hij niet wat er moet worden schoongemaakt, weet hij niet dat er moet worden opgeruimd en gekookt? Weet hij niet wat je zoon nodig heeft?!”, schreef iemand; "Het is verbazingwekkend dat hij je de schuld probeerde te geven met het excuus dat je niet 'genoeg' communiceerde. Hij wist dat hij tussenbeide moest komen en aan de slag moest: dat heb je hem verteld. Hij is gewoon boos dat hij de gevolgen van zijn daden onder ogen moest zien. Hij zou zijn excuses moeten aanbieden”, schreef een ander. Wie heeft volgens jou gelijk?

Advertisement