Een priester weigert deze baby te dopen omdat hij gelooft dat haar moedervlek besmettelijk is - BekijkDezeVideo.nl
x
Een priester weigert deze baby te dopen…
Dit 5-jarige meisje verkoopt warme chocolademelk en koekjes om de schulden van de mensa van haar klasgenoten te betalen Deze vragen kunnen een startpunt zijn om te begrijpen of je een gezonde en gelukkige relatie hebt

Een priester weigert deze baby te dopen omdat hij gelooft dat haar moedervlek besmettelijk is

18 December 2019 • Door Janine
2.943
Advertisement

Een aangeboren melanocytaire naevus, beter bekend als moedervlek, is een teken dat veel mensen sinds hun geboorte hebben en waarvan de afmetingen variëren van enkele millimeters tot grote extensies over het lichaam. Gigantische moedervlekken, die grote en zeldzame vormen heeft en een groot deel van het lichaam kan bedekken, zijn zeldzaam en komen voor bij slechts 1 op de 20.000 geboorten; in de meeste gevallen veroorzaakt de moedervlek geen gezondheidsproblemen en vereist het geen behandeling, maar ze kunnen enig ongemak veroorzaken voor degenen die ze hebben.

via: Daily Mail

Dit was het geval van Vika, een in Rusland geboren meisje, die met een enorme moedervlek ter wereld kwam die 80% van haar lichaam bedekte, en dit veroorzaakte problemen toen het kind zou worden gedoopt. Maria Khvostantseva, de moeder van het kind, onthulde dat een plaatselijke priester haar vertelde dat hij de kleine Vika niet zou toestaan deel te nemen aan de groepsdoop met andere zuigelingen.

Om zichzelf te rechtvaardigen, legde de priester uit dat hij niet wist of de moedervlek besmettelijk was of dat andere ouders zich ongemakkelijk zouden hebben gevoeld bij de aanwezigheid van het kind. Bovendien, volgens de verklaring van de moeder, bood de man aan om het kind individueel te dopen, maar dit "voorrecht" zou ongeveer 63 dollar hebben gekost voor het gezin... een onaanvaardbaar gedrag voor een priester ook volgens de verklaringen van het lokale bestuur en de gemeenschap!

Helaas is de discriminerende houding van de priester niet het eerste obstakel waarmee de kleine Vika wordt geconfronteerd. De grote moedervlekken die het lichaam bedekken, kunnen uiteindelijk melanomen worden, ernstige huidkanker. Om deze reden zamelt Vika's familie geld in om de ziekte te voorkomen en hun kind een gelukkige en gezonde jeugd te bieden.

Dit alles is zo oneerlijk voor het pasgeboren kleine meisje en het is zelfs nog oneerlijker dat de blinde onwetendheid van de samenleving de oorzaak is van zoveel verdriet voor de familie van Vika, aan wie we het beste en een mooie toekomst wensen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt