Hij dacht dat hij zijn hele familie tijdens de Holocaust had verloren, maar op 102-jarige leeftijd slaagt deze man erin zijn neef te omhelzen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij dacht dat hij zijn hele familie…
In deze ontroerende video zingt een 4-jarig meisje een lief liedje voor haar stervende kat Ze stelen zijn hond en hij biedt zijn auto aan als beloning voor degene die hem terugbrengt

Hij dacht dat hij zijn hele familie tijdens de Holocaust had verloren, maar op 102-jarige leeftijd slaagt deze man erin zijn neef te omhelzen

Door Janine
19.928
Advertisement

Toen Eliahu Pietruszka uit Polen vluchtte om zijn toevlucht te zoeken in Rusland, was hij nog geen 25 jaar oud. Zijn moeder, vader en een jongere broer waren uit het getto van Warschau gedeporteerd en vermoord in een concentratiekamp door de waanzin van het nazi-regime. Onder de tweeling van Eliahu slaagde Volf er echter in om uit het concentratiekamp te ontsnappen en vervolgens contact te krijgen met zijn ontsnapte broer.

Het trieste alledaagse leven van die tijd en de onrustige historische gebeurtenissen betekenden echter dat Volf weer gevangen genomen werd, dit keer in een Siberisch werkkamp. Vanaf dat moment was Eliahu er vrijwel zeker van dat hij hem nooit meer zou zien. Maar het liep anders, en het ongelooflijke verhaal dat we je gaan vertellen, getuigt ervan.

Aan het einde van de oorlog trouwde Eliahu en verhuisde naar Israël om een eigen gezin te stichten. Volf was echter helemaal niet omgekomen. Ook hij bouwde na het conflict een gezin en vond een baan als arbeider. Voor zijn dood echter besloot hij in de online database van de slachtoffers van de Holocaust Yad Vashem dat hij een schriftelijke getuigenis zou achterlaten, voor zijn oudere broer die hij al tientallen jaren niet had gezien.

Zo deed een neef van de oudere Eliahu wat onderzoek naar de genealogie van het gezin en ontdekte snel het spoor dat Volf had achtergelaten. De tweelingbroer van Eliahu was overleden, maar zijn zoon Alexandre was in leven en gezond en op 66-jarige leeftijd besloot hij via de neef die het onderzoek had gedaan, zijn oom te ontmoeten.

Advertisement

Binnen een paar dagen slaagden de twee erin om een historische ontmoeting te organiseren. Op de eerbiedwaardige leeftijd van 102 jaar vond Eliahu, een van de weinige overlevenden van de nazi-vernietiging in de wereld, een direct contact met zijn familie en omhelsde een naast familielid van wie hij zich niet eens bewust was. Onnodig om de enorme emotie van het moment te beschrijven. Oom en neef hebben de hele wereld ontroerd, na 80 jaar waarin de contacten tussen de twee families verloren waren gegaan.

Een krachtig en tegelijkertijd ontroerend verhaal, dat opnieuw laat zien hoe de menselijke geest soms zelfs de grootste afstanden en moeilijkheden kan passeren, en altijd nieuwe redenen vindt om verder te gaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt