Deze verpleegster adopteert een dakloze jongen met autisme om hem te helpen omgaan met zijn harttransplantatie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze verpleegster adopteert een dakloze…
Bear en Taylor, de dappere honden die koala's ruiken en hen redden uit de verwoestende Australische branden 5 eenvoudige tips om je kerstster in leven te houden, ook na de feestdagen

Deze verpleegster adopteert een dakloze jongen met autisme om hem te helpen omgaan met zijn harttransplantatie

Door Janine
1.767
Advertisement

Toen de 27-jarige Jonathan Pinkard, lijdend aan autisme, ontdekte dat hij om gezondheidsredenen dringend een harttransplantatie nodig had, was zijn situatie niet al te best. Weinig geld, geen familie die hem kon helpen, noch een permanente slaapplaats maakten zijn dagelijks leven zeker niet gemakkelijk.

Alsof dat niet genoeg was, had hij niemand om hem te helpen de procedure van de transplantatie te volgen, waardoor de operatie waarschijnlijk zou worden uitgesteld. Een reeks negativiteit die iedereen tot wanhoop zou hebben gebracht. Gelukkig ontmoette Jonathan een geweldig en oprecht persoon, die een fundamentele bijdrage leverde zodat hij zijn problemen kon oplossen.

via: Metro

Lori Wood, dienstdoende verpleegster in het Piedmont Newnan Hospital, in Georgia, hoorde over de situatie van Pinkard een paar dagen nadat hij in de faciliteit was opgenomen. Door haar 35-jarige ervaring was de 57-jarige al in contact gekomen met allerlei mensen, elk met een ontroerend of dramatisch verhaal. Geen van hen raakte Lori echter zoals Jonathan.

Terwijl de jonge man voor de tweede keer probeerde zich op de lijst te plaatsen voor een nieuw hart, besloot de verpleegster hem op een concrete manier te helpen. Om de procedures voor de transplantatie te vergemakkelijken en Jonathan weer hoop te geven, vroeg ze de jongen bij haar te komen wonen, zodat ze zijn tutor zou zijn, net als de moeder op wie Jonathan helaas niet kon vertrouwen.

Zo werden Pinkard en Wood een familie. De vrouw, een alleenstaande moeder, overlegde met haar drie kinderen voordat ze de jongen in haar huis verwelkomde, en iedereen was enthousiast over het idee. Jonathan, die zulke vrijgevigheid niet kon geloven, zei dat hij enorm onder de indruk was van het feit dat iemand die hij net een paar dagen kende, zo'n gebaar naar hem had gemaakt.

Lori werd een andere "moeder" voor Jonathan, die ongeveer 8 maanden in het huis van de verpleegster verbleef voordat hij werd geopereerd. Gelukkig was de harttransplantatie succesvol en bleef de vrouw, met al haar altruïsme, aan de zijde van de jongen tijdens de lange periode van herstel. Gedurende deze tijd heeft Wood alle juridische procedures voltooid om in alle opzichten Jonathans pleegmoeder te worden.

Advertisement

En de jongen kon niet serener zijn. Dat niet alleen, in feite ging zijn postoperatieve verloop heel goed, en voelt hij zich steeds meer op zijn gemak met zijn nieuwe familie. Het immense vertoon van welwillendheid van de verpleegster is de hele wereld over gegaan en de vrouw heeft zelfs de President's Award for Nurses gekregen, een prijs die wordt toegekend aan ziekenhuismedewerkers die zich het meest hebben onderscheiden voor hun bijdragen aan de gemeenschap.

Lori Wood, Staff RN in PACU, was recently named the 2018-2019 Annual Promise 360 Champion for Piedmont Newnan Hospital....

Pubblicato da Piedmont Healthcare su Lunedì 9 settembre 2019

Het valt niet te ontkennen: de wereld zou nog veel meer mensen nodig hebben zoals Lori Wood, een vrouw die het leven van een jongen in moeilijkheden heeft kunnen veranderen, door hem de hoop en het verlangen om te leven terug te geven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt