Bear en Taylor, de dappere honden die koala's ruiken en hen redden uit de verwoestende Australische branden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Bear en Taylor, de dappere honden die…
De prachtige uitingen van extase van een aantal baby's direct na de voeding Deze verpleegster adopteert een dakloze jongen met autisme om hem te helpen omgaan met zijn harttransplantatie

Bear en Taylor, de dappere honden die koala's ruiken en hen redden uit de verwoestende Australische branden

Door Janine
4.872
Advertisement

In Australië blijft de verwoesting veroorzaakt door de gewelddadige branden die hectares natuur en nederzettingen vernietigen onvermoeibaar doorgaan. Naast mensen die in gevaar zijn, zijn het vooral de dieren die de prijs betalen tegenover een dergelijke dramatische situatie.

De koala, een klein buideldier, symbool van het gehele Australische continent, is een van de meest bedreigde dieren. Er wordt zelfs gevreesd dat een groot aantal van deze "beertjes” er niet in is geslaagd te ontsnappen aan de allesverwoestende bosbranden, die elke dag hun habitat in de as leggen. Redders doen al het mogelijke om hen te proberen te redden, en hun inspanningen worden versterkt met behulp van zeer speciale honden, gespecialiseerd in het ruiken van koala's die in gevaar zijn.

via: CNN

Bear is een Border Collie, Taylor een Springerspaniël: ook zij, zoals vele brandweerlieden, vrijwilligers en redders die wanhopig proberen te helpen temidden van de Australische branden, zijn helden geworden. Bear, die "werkt" met de reddingsorganisatie van het IFAW, is specifiek opgeleid om kleine buideldieren op te sporen.

Met zijn enorme energie geeft deze fantastische hond zijn zoektocht nooit op en is het hem al gelukt om tientallen koala's te vinden. Net zoals Taylor deed, ook een speciale hond die een fundamentele bijdrage levert aan het identificeren van dieren die in gevaar zijn temidden van de vlammen. De koala's die hun toevlucht zoeken op de toppen van de bomen, blijven vaak gevangen en omgeven door vuur, zonder mogelijkheid tot ontsnappen.

Advertisement

Het werk van deze reddingshonden is daarom erg belangrijk, omdat ze met hun bijzonder ontwikkelde reukzin weten waar de buideldieren zijn, door aan de bomen te snuiven waar ze zich verbergen, zodat ze vervolgens kunnen worden meegenomen, in veiligheid gebracht en verzorgd. Het valt niet te ontkennen: Bear en Taylor zijn echte helden, die opnieuw laten zien wat een fantastische wezens honden zijn: niet alleen de beste vrienden van de mens, maar ook beschermengelen voor andere dieren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt