Een brandweerman redde een pasgeboren kangoeroe die probeerde onder een boomstam te schuilen voor de vlammen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een brandweerman redde een pasgeboren…
Een zwerfhond verborg haar pasgeboren puppy's onder een huis zodat ze veilig waren Deze dappere brandweerman redt een gevangen hond en besluit dan onmiddellijk om het te adopteren

Een brandweerman redde een pasgeboren kangoeroe die probeerde onder een boomstam te schuilen voor de vlammen

12 Januari 2020 • Door Janine
11.055
Advertisement

In Australië veroorzaken enorme bosbranden grote schade aan het land en de dood van duizenden dieren. Gezien het feit dat Australië uit zes staten bestaat en er in elk daarvan ten minste één brand is, kan men de ernst van de situatie goed begrijpen. De zwaarst getroffen staat is waarschijnlijk die van New South Wales, waar momenteel de meest actieve branden zijn. Hier wist de jonge brandweerman - tevens model -  Sam McGlone een pasgeboren kangoeroe te redden die zichzelf probeerde te beschermen tegen de vlammen door zich onder een boomstam te verbergen. De beelden die de jonge brandweerman op sociale netwerken deelde, zijn hartverscheurend - gelukkig had dit kleintje het geluk om Sam tegen te komen.

Sam McGlone is een ster op Instagram (zijn pagina wordt gevolgd door meer dan 120 duizend mensen!), maar hij is ook een vrijwillige brandweerman die zijn land dient om de branden die het grondgebied verwoesten te blussen. Toen hij in de buurt van zijn geboortestad Braidwood, New South Wales, was om een brand te blussen, merkte de 24-jarige Australiër iets op dat zich onder een omgevallen boomstam bewoog.

Onder die boomstam zat een pasgeboren kangoeroe die zichzelf probeerde te beschermen tegen de vlammen, alleen en bang. Sam heeft er niet twee keer over nagedacht om die kleine kangoeroe op te pakken en hem in veiligheid te brengen. Je kunt de video bekijken van de redding, waar Sam mensen oproept om donaties te doen aan organisaties om tegen de vreselijke branden te strijden.

Advertisement

De kleine kangoeroe werd onmiddellijk in een zachte doek gewikkeld en de vrijwilligers gaven hem vervolgens te drinken uit de dop van een fles.

Er zat een pasgeboren kangoeroe onder die boomstam!

Advertisement

De branden in Australië hebben naar schatting al een half miljard dieren uitgeroeid en sommige soorten zijn onvermijdelijk bedreigd. We moeten nu iets doen om de schade te beperken. Sam McGlone heeft een fondsenwervingscampagne gelanceerd op Go Fund Me, waarmee hij al veel donaties heeft verzameld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt