Deze hond is in het verleden mishandeld: nu beeft en plast ze van angst zodra ze een menselijke stem hoort - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze hond is in het verleden mishandeld:…
Meer tijd doorbrengen met bejaarde ouders kan hun psychofysische achteruitgang vertragen: dat onthult een studie Het offer van een moeder: om haar baby op de wereld te zetten, kiest dit meisje ervoor om te stoppen met chemo

Deze hond is in het verleden mishandeld: nu beeft en plast ze van angst zodra ze een menselijke stem hoort

Door Janine
21.830
Advertisement

Veel dieren, waaronder honden, ervaren grote onrechtvaardigheid en lijden, vaak door toedoen van de mens, waardoor ze onvermijdelijk angstig en bang worden. Een hond kan lang getraumatiseerd blijven als hij slecht wordt behandeld door zijn eigenaar of familie. Deze hond heeft bijvoorbeeld een van de slechtste behandelingen ooit van haar "familie" ontvangen; uiteindelijk kwam ze terecht in een veilige opvang, maar ze is uiterst bang voor de menselijke aanwezigheid.

De arme hond heet Gia en toen ze in een opvangcentrum in Texas aankwam, realiseerden de vrijwilligers zich onmiddellijk dat er iets mis was. De kleine hond was zo bang dat ze met haar hoofd gedraaid in een hoek ging liggen en alleen al bij het geluid van de woorden van een mens, of bij contact, beefde en van angst plaste. In de video, die het toevluchtsoord op hun Facebook-pagina deelde, zie je de arme Gia duidelijk enorm beven van schrik. Wie weet welk vreselijk trauma ze moet hebben geleden, gezien het feit dat ze een soortgelijke reactie had toen een van de vrijwilligers haar aaide.

Gelukkig heeft de vereniging voor dieren DallasDogRRR, die zich bezighoudt met de moeilijkste gevallen, ingegrepen en dankzij veel liefde en geduld is het gelukt om de omstandigheden van Gia te verbeteren. De vooruitgang van de hond neemt gestaag toe, maar het zal nog even duren voor ze uit het asiel komt en andere mensen ontmoet. Tot nu toe, als ze menselijke stemmen hoort, verstopt ze zich onder het bed, maar ze is tenminste gestopt met plassen.

Advertisement

Het gedrag van Gia tegenover andere dieren is echter totaal anders: ze houdt ervan om met haar soortgenoten in de opvang te spelen en van de ene naar de andere kant te rennen - ze weet dat haar viervoetige vrienden haar op geen enkele manier pijn zullen doen.

Om Gia haar angst voor mensen te laten verliezen, heeft de vereniging besloten haar naar een tijdelijk opvanghuis te brengen, met een specialist, waar ze een tijdje zal wonen en leren dat ze eindelijk veilig is en dat niemand haar ooit nog kwaad zal doen.

We hopen dat deze hond haar vertrouwen in de mensheid terug zal vinden en dat ze haar leven kan voortzetten omringd door de liefde van een lieve familie.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt