5 zinnen die ouders uitspreken in al hun onschuld, maar die moeten worden vermeden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 zinnen die ouders uitspreken in al…
Haar familie liet haar in de steek toen ze ziek was, maar een verpleegster adopteerde haar en dankzij haar fleurde ze helemaal op New York: huisdieren kunnen eindelijk worden begraven op begraafplaatsen naast hun eigenaars

5 zinnen die ouders uitspreken in al hun onschuld, maar die moeten worden vermeden

Door Janine
1.711
Advertisement

Woorden vormen de basis van de opvoeding en ouders moeten altijd afwegen of ze geschikt zijn voor hun kinderen. Helaas leiden vermoeidheid, haast en frustratie vaak tot het uiten van verkeerde uitdrukkingen, die, als ze constant aan kinderen worden herhaald, hun zelfrespect kunnen beïnvloeden. Als je eenmaal weet wat deze uitdrukkingen zijn, is het het beste om ze te vermijden, wetende dat er een positieve manier is om dezelfde boodschap over te brengen, maar op een constructieve manier.

via: cnbc.com

1. "We kunnen het ons niet veroorloven": geld is niet alles, maar met zo'n uitdrukking communiceren we precies dit aan kinderen en geven we toe hoeveel macht het heeft over het leven. Om te zeggen dat iets te duur is om te kunnen kopen of realiseren, moet altijd een mogelijkheid worden voorgesteld; bijvoorbeeld: "Ik wil graag een groter huis voor ons kopen, maar omdat ik het op dit moment niet kan betalen, zal ik proberen mijn vaardigheden te verbeteren zodat ik een promotie op mijn werk krijg”.

2. “Ik word gek van je!”: wat ze met deze manier van zeggen leren, is dat ze zelf verkeerd zijn, terwijl de intentie van de ouder was om te zeggen dat een bepaalde manier van doen - en niet van zijn - hen niet blij maakt. De juiste manier om verkeerd gedrag te communiceren is "Ik vind het niet leuk als je dit doet".

3. "Ik haat mijn baan": het is vaak moeilijk om de vermoeidheid en frustratie die zich op het werk heeft opgehoopt te bedwingen, maar om dit tegenover een kind te zeggen is helemaal verkeerd. Onze manier van het leven benaderen, heeft in feite een grote invloed op de mogelijkheid van succes bij jongere mensen. Door te laten merken dat je ontevreden over je baan bent, communiceren we dat werken niet leuk is en een nutteloze opoffering.

4. "Ik moet dit doen": kinderen zijn zeer bedreven in het begrijpen van non-verbale communicatie, dat wil zeggen, wat te maken heeft met communiceren, anders dan woorden - zoals de toon van de stem. Zeggen "we moeten naar oma”, op een niet echt enthousiaste toon, stuurt een verkeerde boodschap naar de kinderen: we kunnen, of liever gezegd, we moeten altijd de emoties verklaren die we voelen: "Ik ben erg moe en ik heb weinig zin om naar oma te gaan, maar omdat ik het heb beloofd, wil ik mijn woord houden", is absoluut een completere manier om dezelfde boodschap over te brengen.

5. "Het maakt niet uit" of "Het komt wel goed": kinderen troosten is altijd goed, maar sommige uitingen kunnen hun emoties devalueren. Na een mislukking zou het gebruik van zinnen als "Het geeft niets" hun doelen kunnen verkleinen: deze gelegenheden zijn nuttig om te leren dat bepaalde successen worden behaald met oefening en toewijding: daarom kun je beter zeggen: "Vandaag kon je niet scoren, maar je hebt gewoon wat meer oefening nodig om erin te slagen.”

Leven met kinderen is een uitstekende gelegenheid om je taal te verbeteren: deze tips zijn ook effectief met volwassenen!

Tags: KinderenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt