Karma mag nooit worden onderschat: onze acties, ten goede of ten kwade, hebben een consequentie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Karma mag nooit worden onderschat: onze…
Deze hond brak het raam in huis en redde twee wanhopige vrouwen van huiselijk geweld Deze Australische soldaten geven dorstige koala's iets te drinken tijdens hun werkpauze

Karma mag nooit worden onderschat: onze acties, ten goede of ten kwade, hebben een consequentie

Door Janine
1.653
Advertisement

"Het lot is al geschreven en de inkt is droog." Hoeveel waarheid zit verborgen achter dit effectieve citaat dat niet lijkt te willen wijken voor vrijheid van handelen of, als we het zo willen noemen, vrije wil? Iedereen wordt geboren met een voorbestemd lot, elke actie die we ondernemen, elke beslissing die we nemen, elk pad dat we besluiten te nemen, alles is al geschreven in het grote boek van het leven. Maar weten we zeker dat het zo is?

foto: Pxhere

Als we zeggen dat niemand aan de wet van Karma ontsnapt, bedoelen we dat alles wat we doen in het leven ten opzichte van de mensen om ons heen in de toekomst consequenties zal hebben; als we op een dag opzettelijk besluiten om een persoon slecht te behandelen, zal deze slechtheid volgens Karma in de toekomst aan onze deur kloppen, misschien niet de volgende dag, of volgend jaar, maar het zal komen om je de rekening te presenteren.

Hetzelfde geldt echter ook voor goede daden; als we de neiging hebben ons goed te gedragen met anderen, zullen we vroeg of laat winstgevende en voldoening gevende gevolgen hebben; tenminste wat betreft de (onverbeterlijke?) wetten van karma.

foto: Pxhere

De realiteit is echter iets anders: er is geen universele wet buiten de wetenschap en een "paranormale" oorsprong die zich voedt met de willekeur van de acties die mensen in hun leven uitvoeren die het lot van het universum opnieuw in evenwicht brengen. In het beste geval kunnen de wetten van karma die ons allemaal lijken te beïnvloeden eenvoudig worden teruggevoerd op de langdurige effecten van de aaneenschakelingen van oorzaak-gevolg van onze acties gericht op anderen.

Het is niet nodig om je altijd goed of altijd slecht in het leven te gedragen om te krijgen wat we in ruil daarvoor hebben "gegeven", het is gewoon in de levenservaring en in sociale interactie dat eerst positieve, dan misschien negatieve contexten en paden worden gecreëerd. Maar één ding is zeker: we moeten anderen geen kwaad doen, nooit, niet alleen omdat het onjuist is, maar omdat we bang moeten zijn voor het kwaad dat naar ons terugkomt. Misschien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt