Deze man vond $43.000 in een bank die hij tweedehands had gekocht: hij gaf alles terug aan de eigenaar - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man vond $43.000 in een bank die…
De liefde die bestaat tussen een hond en zijn eigenaar heeft geen woorden nodig Deze man weigerde zijn door brand bedreigde park te verlaten om meer dan 100 koala's te beschermen

Deze man vond $43.000 in een bank die hij tweedehands had gekocht: hij gaf alles terug aan de eigenaar

Door Janine
3.030
Advertisement

De tweedehandsmarkt is een manier om zeldzame of goedkope artikelen te bemachtigen: een man met de naam Howard Kirby had een bank gekocht in een kringloopwinkel omdat hij een meubelstuk naar zijn smaak wilde kopen. In plaats daarvan had die bank zijn rekening kunnen spekken: in een van de kussens vond de man namelijk 43.000 dollar. Een ongewone ontdekking, net als zijn keuze: hij heeft alles teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

via: CNN
foto: CNN/Twitter

De gebeurtenis die Howard Kirby is overkomen, heeft veel stof doen opwaaien; niet alleen omdat het niet elke dag gebeurt om geld in een bank te vinden, maar ook vanwege de keuze die de man heeft gemaakt wat hij met die buit moest doen.

De man had een bank gekocht in een kringloopwinkel en slechts een paar weken later, toen hij een bepaald kussen ongemakkelijk vond zitten, ontdekte hij de reden; er zat geld verborgen in de bank, zorgvuldig verdeeld in bundels.

foto: CNN/Twitter

De man, duidelijk verrast door de ontdekking, begon te tellen; hij kwam uit op $43,100! Een bedrag dat hij op zijn rekening had kunnen zetten maar dat hij in plaats daarvan besloot terug te brengen, waarschijnlijk geleid door zijn eerlijkheid.

In feite had Mr. Howard geen wettelijke verplichting om het terug te geven want nadat hij de bank had gekocht, had hij ook het geld kunnen houden. In plaats daarvan besloot hij dat geld terug te brengen, omdat het niet van hem was.

Advertisement
foto: CNN/Twitter

Het geld werd afgeleverd aan de rechtmatige eigenaar, dat wil zeggen aan de familie die de bank aan de winkel had verkocht. De bank was van de vader van de man die hem had verkocht, die onlangs is overleden.

foto: CNN/Twitter

Het verhaal eindigde met meneer Howard die al het geld terugbracht, maar de bank hield, die hij wettelijk had gekocht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt