Op deze kraamafdeling kunnen ouders en baby's in een tweepersoonsbed slapen en zich thuis voelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Op deze kraamafdeling kunnen ouders…
Deze vrouw laat de kerstboom een jaar staan en versiert deze naar gelang de tijd van het jaar Wanneer deze jongen de puppy oppakt, ontdekt hij dat het een cadeau is van zijn vader die een paar weken eerder was overleden

Op deze kraamafdeling kunnen ouders en baby's in een tweepersoonsbed slapen en zich thuis voelen

06 Februari 2020 • Door Janine
2.192
Advertisement

De komst van een kind is een moment dat als we het een onvergetelijk moment  zouden definiëren, dit een understatement zou zijn. Voor ouders is de geboorte van een nieuw leven een gebeurtenis van vreugde die een leven lang zal worden herinnerd. Vaak zijn de dagen en uren vóór de geboorte echter niet altijd gemakkelijk.

In het bijzonder willen moeders, nadat ze hun kind hebben gebaard, de eerste uren van hun leven aan hun zijde doorbrengen, zo mogelijk samen met de vader. Dit is echter niet altijd mogelijk: in de meeste ziekenhuizen zijn de voorzieningen niet geschikt voor een dergelijke mogelijkheid. Daarom heeft een Franse kraamafdeling besloten om iets concreets te doen om gezinnen die net een kind hebben gekregen samen te laten zijn.

via: France 3

Een groot tweepersoonsbed voor zowel de ouders als het kind. Als het je vreemd lijkt, zul je misschien van gedachten veranderen, omdat de kraamafdeling van de Groupe Hospitalier Mutualiste (GMH) in Grenoble, Frankrijk, precies dat heeft gedaan.

In de kamers van het privé-ziekenhuis zijn echte "familie" bedden geplaatst waarop ouders comfortabel kunnen genieten van de eerste uren van het leven van hun pasgeborene. Zoals de Groep op zijn Instagram-account heeft vermeld, «kunnen de ouders zich hierdoor thuis voelen, de band tussen ouder en kind versterken en oxytocine, het gelukshormoon, zijn plicht laten doen».

Het project van GHM in Grenoble werd gefinancierd dankzij een crowdfunding-campagne, waardoor 7400 euro kon worden opgehaald. Met comfortabele tweepersoonsbedden kunnen ouders en kinderen bij elkaar zijn en profiteren van de onschatbare waarde van direct contact. Dit is vooral belangrijk na een fundamenteel en delicaat moment als dat van een bevalling.

Advertisement

En de directe ervaringen van de ouders in de speciale kamers vertellen over situaties waarin het echt mogelijk is om je thuis te voelen: comfortabel, ontspannen en in de vertrouwde familiaire warmte. Kortom: een lovenswaardig project, dat het verblijf in het ziekenhuis van veel mensen een sereen moment maakt, om de relatie met de baby op de beste manier te beginnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt