Een moeder installeert thuis een snackdispenser om te voorkomen dat haar kinderen altijd ongezonde snacks eten

Janine image
door Janine

25 Augustus 2020

Een moeder installeert thuis een snackdispenser om te voorkomen dat haar kinderen altijd ongezonde snacks eten
Advertisement

De lockdown als gevolg van de Covid19-pandemie heeft ieders leven onder druk gezet. Een van de aspecten die het meest heeft geleden onder de periode van gedwongen quarantaine is het dagelijkse leven van de kleintjes.

Kinderen, tieners en jongeren hebben hun gewoonten radicaal moeten veranderen, niet zonder moeite en opoffering. Sociale afstand en studeren op afstand hebben kinderen lui gemaakt, en ouders hebben het onmogelijke moeten verzinnen om ze bezig te houden.

via Sarah Balsdon/Facebook

Sarah Balsdon/Facebook

Sarah Balsdon/Facebook

Wat in een familie uit Northumberland in het Verenigd Koninkrijk is gebeurd, is zeker het vertellen waard. In de tijd dat het niet mogelijk was om de deur uit te gaan, moest Sarah Balsdon, een trotse moeder van vier kinderen, bergen verzetten om ze onder controle te houden. De 9-jarige Shannon, de 8-jarige Lucy, de 5-jarige Jack en de 2-jarige Elijah zijn van mamma's trots veranderd in “de ruiters van de apocalyps". Door verveling en afzondering gingen ze zelfs verkeerde voedingsgewoonten aannemen. De vier consumeerden snacks en tussendoortjes op de meest uiteenlopende uren van de dag.

Advertisement
Sarah Balsdon/Facebook

Sarah Balsdon/Facebook

Zelfs de pogingen van de vrouw om het eten te verstoppen, hielpen niets. De kinderen wisten de plaatsen te vinden en deze letterlijk te plunderen. In eerste instantie zou dit je ook kunnen laten glimlachen en grappig kunnen lijken.

Sarah begon echter te vrezen voor de gezondheid van haar kinderen. Bezorgd dat ze echte eetstoornissen zouden kunnen krijgen. Om het probleem op te lossen had ze een briljant en heel origineel idee. Ze installeerde een automaat in huis en vulde deze met de favoriete snacks van de kinderen.

Sarah Balsdon/Facebook

Sarah Balsdon/Facebook

Om hun favoriete snack te krijgen, moeten ze er echter munten in doen, die ze kunnen verdienen door kleine klusjes in huis te doen. Voor de grap publiceerde de vrouw de foto van het nieuwe accessoire op haar Facebook-pagina. Tot haar verbazing werd haar idee vaak gedeeld en ging haar bericht viral.

Sarah is het concrete bewijs van wat "lateraal denken" wordt genoemd, dat wil zeggen het vermogen om moeilijkheden vanuit verschillende perspectieven onder ogen te zien. In het algemeen kan ook worden gezegd dat ze als goede moeder eenvoudigweg van de nood een deugd heeft gemaakt. Wie anders zou tot zo'n genialiteit zijn gekomen?!

Advertisement