Om zijn zoon gelukkig te maken besluit hij een recordbrekende zonnebloem te kweken: de plant wordt meer dan 6 meter hoog - BekijkDezeVideo.nl
x
Om zijn zoon gelukkig te maken besluit…
Een vrouw sluit haar hond op in de auto bij 45°C: een politieagent nodigt haar uit om in de auto te gaan zitten om te voelen hoe warm het is Een adoptiekind ontdekt 22 jaar later dat zijn moeder in dezelfde winkel had gewerkt waar hij verkoper was

Om zijn zoon gelukkig te maken besluit hij een recordbrekende zonnebloem te kweken: de plant wordt meer dan 6 meter hoog

30 Augustus 2020 • Door Janine
1.950
Advertisement

Tijdens de lockdown verzonnen mensen van alles om de tijd te doden. Er zijn mensen die thuis zijn begonnen met sporten, die dj-sets hebben geïmproviseerd vanaf hun balkons, anderen zijn meer gaan lezen, of hebben tv-series bekeken en weer anderen experimenteerden in de keuken.

De grootste uitdaging was echter om de kleintjes bezig te houden. Van de meest machiavellistische ideeën tot de eenvoudigste, was het doel altijd hetzelfde: de verveling bestrijden en het moreel hoog houden.

via: Metro

In Engeland, in het graafschap Hertfordshire, begon een man genaamd Douglas Smith zich te verdiepen in de bloementeelt. Tot dusver niets vreemds of nieuws. In feite hebben degenen die de ruimte buiten of binnen hun huis hebben, gebruikt om voor de moestuin of tuin te zorgen. "Doug" daarentegen had een bepaald doel en motivatie. Hij besloot een zonnebloem te kweken die in het Guinness World Record zou komen te staan. De reden was echter niet alleen uit zelfvoldoening of misschien exhibitionisme op het internet.

Wat hem dreef, was het verlangen om zijn zoon Stellan gelukkig te maken. Voor de zekerheid kocht de heer Smith de zaden van de plant van niemand minder dan John Butler. Hij is een kleine beroemdheid in de branche en heeft het record voor de hoogste zonnebloem in Noord-Amerika (ongeveer 8 meter). Ondanks dat hij een beginner is, heeft de beste vader er veel moeite in gestoken. Hij had tenslotte een missie te vervullen en een belofte om na te komen.

Advertisement

Het kleine project versterkte de band tussen vader en zoon en hielp iedereen hun dagen te vullen met een gevoel van verwachting. Onbewust heeft Douglas laten zien dat hij echt groene vingers heeft. Zijn "bloempje” is meer dan 6 meter gegroeid, aanzienlijk hoger dan zijn huis. Nu heeft hij het nieuwe record voor het Verenigd Koninkrijk. Een grote voldoening, maar nooit zo veel als het zien van de glimlach op het gezicht van zijn zoon.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt