Een zwerfhond sluit zich spontaan aan bij een marathon: na de race helpen de atleten hem om een gezin te vinden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een zwerfhond sluit zich spontaan aan…
Ze biedt aan om draagmoeder te worden voor haar zus en dan worden ze allebei zwanger van een tweeling Ik wil geen man die op zijn schreden terugkeert, ik wil een man die besluit te blijven

Een zwerfhond sluit zich spontaan aan bij een marathon: na de race helpen de atleten hem om een gezin te vinden

Door Janine
11.802
Advertisement

Als je een mooie Amerikaanse Staffordshire Terrier bent en je baasje je aan jezelf heeft overgelaten, is het normaal om enthousiast te worden bij het zien van een groep mensen die kilometers lang zweten. Max is een sterke en energieke hond, die ondanks een zwaar trauma door verlatenheid ernaar uitkijkt om met de mensheid om te gaan en altijd vrolijk en aanhankelijk tegenover iedereen is. Op een mooie dag kwam hij hardlopers van een marathon tegen en besloot hij met enkele atleten te rennen en de finish te halen. Toen Charles Akers aan het einde van de race besefte dat de hond een vondeling was, besloot hij om voor hem te zorgen totdat hij zijn familie vond.

Toen Akers de energieke hond opnieuw opmerkte aan het einde van de lange marathon, realiseerde hij zich dat hij echt van niemand was en dat het om een zwerfhond ging. Aanvankelijk kwam de man in de verleiding om de plaatselijke politie te bellen, maar daarna gaf hij er de voorkeur aan zijn vrouw te bellen en op haar te wachten zodat hij Max naar een dierenarts kon brengen. Akers zei dat de hond erg gehoorzaam was tijdens het wachten: hij reageerde op zijn bevelen en alles wat hij hem zei.

De hoop van het paar was dat de hond een chip had. En gelukkig (of jammer genoeg), was dat ook zo.

Toen ze de eigenaar van Max wisten op te sporen, reageerde deze echter vreemd: “Laat hem maar bij de kennel achter, ik zal erover nadenken.” Max was in de steek gelaten. Akers en zijn vrouw hadden al 3 honden en 1 kat in huis en ze konden het zich niet veroorloven Max te verwelkomen en dus namen ze, hoewel terughoudend bij het idee, hem mee naar de dichtstbijzijnde opvangplaats in het dierencentrum van Wake County.

Hier bleek dat Max redelijk bekend was en het was niet de eerste keer dat de arme hond zich in die situatie bevond.

Advertisement

Het lijkt erop dat Max al minstens twee keer was geadopteerd, maar hij keerde steeds terug naar de opvang. Deze keer konden de vrijwilligers van de opvang echter rekenen op de getuigenis van Akers en de andere hardlopers: Max is een schattige, vrolijke, gehoorzame hond, perfect voor een gezin dat van sporten en vooral van hardlopen houdt. Zowel Akers als de rest van de hardlopers die met Max te maken hadden, beloofden het namens de opvangplaats te verspreiden, zodat Max zo snel mogelijk een nieuw gezin kon vinden.

De geschikte familie was de familie van Chad Duffy die, na het verliezen van hun hond, er klaar voor was om een hond te adopteren. Toevallig was Max de perfecte hond voor hen: het stel zocht in feite een hond om mee te rennen (Chad en zijn vrouw zijn allebei atleten) en die tegelijkertijd vrolijk en lief was voor de familie.

Zo vond Max de juiste familie voor hem. Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van een hardloopclub samen met zijn “pappa”, Chad.

Een verhaal met een gelukkig einde voor een lieve hond die alleen zichzelf moest zijn om gewaardeerd te worden.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt