Wat gebeurt er met ons lichaam als we regelmatig water en citroen drinken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat gebeurt er met ons lichaam als we…
Een expert in webbeveiliging legt in 5 punten uit waarom we geen foto's van kinderen op internet zouden moeten publiceren Elke dag loopt de conciërge enkele kilometers te voet om naar zijn werk te gaan: de school zamelt geld in om een auto voor hem te kopen

Wat gebeurt er met ons lichaam als we regelmatig water en citroen drinken

Door Janine
5.290
Advertisement

Velen hebben waarschijnlijk gehoord van de voordelen van dit drankje, dat elke ochtend regelmatig wordt gedronken, misschien in plaats van de gebruikelijke koffie of thee. We hebben het over water en citroen, een mix die wordt beschouwd als een echt "elixer" van gezondheid en welzijn, in staat om tal van voordelen te bieden en een bijdrage van verschillende stoffen die vriendelijk zijn voor onze gezondheid.

Maar is dit echt zo? Is water en citroen echt een remedie? Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat zich specifiek op de combinatie van deze twee elementen heeft gericht. Omdat het echter twee eenvoudige en veel gebruikte ingrediënten zijn, is het mogelijk om stil te staan bij de bekende voordelen van beide. Het antwoord lijkt te bevestigen dat water en citroen een drankje zijn dat ons welzijn een aantal voordelen kan bieden. Laten we er 7 ontdekken.

via: Healtline

1. Met water blijft het lichaam gehydrateerd

Het lijkt bijna vanzelfsprekend, maar voldoende water drinken is de eerste stap om de hele dag goed gehydrateerd te blijven. Het is belangrijk om het niet alleen tot de maaltijden te beperken en in de vroege ochtend en, samen met citroen, is de inname zelfs gezonder.

2. Terwijl water hydrateert, levert citroen vitamine C

Van citrusvruchten is bekend dat ze rijk zijn aan vitamine C, de primaire antioxidant die onze cellen helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Ondanks het feit dat citroen niet bovenaan de lijst staat met fruit dat deze vitale stof levert, hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat zijn sap een goede manier is om het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en hoge bloeddruk te verminderen en seizoensgebonden aandoeningen zoals verkoudheid te bestrijden.

3. Het kan ons helpen af te vallen

De polyfenolische antioxidanten in citroenen verminderen de toename van het lichaamsgewicht: verschillende onderzoeken bij muizen hebben dit aangetoond. Tegelijkertijd verbeterden deze stoffen de insulineresistentie, ter compensatie van de negatieve effecten van bloedglucose. Water en citroensap kunnen bij mensen een drankje zijn dat helpt het gevoel van verzadiging te verbeteren, wat zeker geen kwaad kan voor ons dieet.

4. Dankzij vitamine C blijft de huid jonger; en dankzij water, beter gehydrateerd

Dit voordeel is ook voornamelijk verbonden aan citroen. Dankzij citroen, een bron van vitamine C, is de huid in staat om de tekenen van veroudering, droogheid en dus de neiging om rimpels te vormen beter te contrasteren. Hetzelfde geldt voor de toevoer van water, wat helpt om de juiste hydratatie te behouden, ook op de huid.

5. Het kan onze spijsvertering helpen

Deze drank kan, als het 's morgens als eerste wordt ingenomen, nuttig zijn om ons spijsverteringssysteem op gang te brengen, vooral wanneer citroensap - met gunstige eigenschappen voor de darm - wordt gemengd met warm water.

6. Dankzij citroenzuur kunnen nierstenen worden voorkomen

Het mengen van heet water en citroen betekent citroenzuur drinken, ook bestaande uit citraat, een bestanddeel dat urine minder zuur maakt en daarom kan helpen voorkomen dat vervelende stenen worden gevormd.

7. Het kan speekselvorming stimuleren en een slechte adem verminderen

We weten dat citroen een citrusvrucht is met een onmiskenbaar en krachtig parfum. Het is precies dit dat sterke geuren kan bedekken. Gemengd met water, en vroeg in de ochtend of na de maaltijd ingenomen, kan het ons helpen om speekselvorming te stimuleren en een droge mond te voorkomen: twee factoren die een slechte adem kunnen veroorzaken.

Advertisement
foto: Piqsels

Proberen om deze drank in onze dagelijkse voeding te introduceren, kan daarom een goed idee zijn om sommige aspecten van onze gezondheid te verbeteren en een aantal onaangename ziekten te voorkomen. Het is duidelijk dat regelmaat nodig is om ervoor te zorgen dat deze mix effectief is. Citroensap is beter als het uit verse citroenen komt, mogelijk biologisch. Het water moet daarentegen worden gefilterd en warm zijn (om de dag te beginnen). Om een beetje meer smaak te krijgen, kun je wat munt, honing, gember, kaneel, kurkuma of ahornsiroop toevoegen.

Zoals altijd herinneren we je eraan dat dit artikel alleen ter illustratie is en dat de informatie die het bevat nooit de mening van een arts kan vervangen. Bij twijfel over je gezondheid is het altijd goed om een specialist te raadplegen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt