Deze hond beschermde haar puppy's tegen de vorst door een gat in de sneeuw te graven en ze met haar lichaam te bedekken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze hond beschermde haar puppy's tegen…
Ik wil geen man die op zijn schreden terugkeert, ik wil een man die besluit te blijven De ex-vriendin verschijnt op zijn bruiloft gekleed als bruid en smeekt hem om bij haar terug te komen

Deze hond beschermde haar puppy's tegen de vorst door een gat in de sneeuw te graven en ze met haar lichaam te bedekken

Door Janine
3.819
Advertisement

De liefde en het beschermende instinct van een moeder kent geen grenzen, en de natuur geeft ons altijd vele prachtige voorbeelden. We hebben het niet alleen over ons, mensen, maar ook over veel moeders van dieren die, voor hun jongen, alles zouden doen, en erin slagen om onverwachte moed en kracht uit zichzelf te halen, ook al bevinden ze zich in hopeloze situaties.

De protagonist in ons verhaal, een witte zwerfhond, is een treffend voorbeeld van wat we zojuist hebben gezegd. Het gebaar dat ze maakte om haar pups te beschermen, was sterk, moedig en tegelijkertijd ontroerend.

We zijn in het noordwesten van Minnesota, een gebied waar het in de winter niet ongewoon is om getuige te zijn van sneeuwstormen en bijzonder extreme weersomstandigheden. Juist die omstandigheden maken het leven van veel dieren die geen gezin hebben of een dak hebben om onder te schuilen, heel moeilijk, zo niet onmogelijk.

Snowbelle (zo werd de witte hond waar we je over vertellen genoemd) was een van hen. En toen ze na 3 weken geen melk meer had voor haar pups, werd de situatie dramatisch. Hongerig en koud, waren de kleintjes zonder onderdak. De moeder, met kracht en vindingrijkheid, dacht erover een "hol" in de sneeuw te graven, waar ze haar kleintjes in kon leggen en ze vervolgens kon omhullen met de warmte van haar lichaam.

Ook zij verkeerde niet in optimale omstandigheden, en een dergelijke onderneming was zeker niet gemakkelijk om mee door te gaan, gezien het koude weer. Dit buitengewone dier probeerde te overleven en probeerde haar kostbaarste bezit warm te houden: haar pasgeboren pups.

Advertisement

En zo werden ze gevonden door een lokale familie, in een bosrijk gebied bij een meer, en ze werden vervolgens onmiddellijk naar het reddingscentrum van Red Lake Rosie's Rescue gebracht. Eenmaal daar kon niemand geloven wat deze moedige moeder had gedaan. Na een paar dagen in de warmte en gevoed, begon Snowbelle weer melk voor haar puppy's te produceren, en vanaf dat moment duurde het niet lang voordat ze weer opknapten.

Niemand, zowel bij de Red Lake als bij Pet Projects (de reddingsfaciliteit van Nerstrand waar Snowbelle verbleef na de adoptie van haar pups), heeft ooit iets geweten over het verleden van de hond. Haar verhaal is echt prachtig dat perfect alle kracht van moederlijke liefde samenvat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt