We moeten niet oordelen over de pijn van anderen: iedereen lijdt anders - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
We moeten niet oordelen over de pijn…
Hij kan haar niet zien vanwege de quarantaine: hij viert de 67e trouwdag onder haar raam Niet in staat om te integreren met de koeien, sluit dit kalf een heel lieve vriendschap met een gigantische schildpad

We moeten niet oordelen over de pijn van anderen: iedereen lijdt anders

Door Janine
636
Advertisement

In het leven moet je leren om vriendelijk te zijn. Niet omdat mensen die ons in het verleden slecht hebben behandeld tot elke prijs vergeven moeten worden, er zijn verschillende graden van vergeving, maar de waarheid is dat het niet mogelijk is om het intieme leven te kennen van elke persoon van wie we houden, die we liefhebben, die we gewoon kennen of weleens hebben ontmoet; hun uiterlijk zal nooit kunnen zeggen hoe ze leven, hoe ze met hun pijn omgaan en lijden.

We kunnen en mogen niet oordelen over de pijn van anderen, iedereen is verschillend en net zoals iedereen anders is, zijn de manieren van innerlijk lijden ook verschillend. De grootste fout die we in het leven kunnen maken, is te oordelen naar uiterlijkheden, hoewel het helaas een veelgemaakte fout is die we vroeg of laat allemaal maken.

Er is geen goede manier om te lijden, maar er is wel een verkeerde manier, en dat is iemand anders beoordelen op zijn pijn, om hem een slecht gevoel te geven als hij al verdrietig en misschien bedroefd is door iets. In het begin lijkt het misschien niet zo, maar we verzekeren je dat iedereen in het leven min of meer dezelfde dingen ervaart, die negatief of positief zijn, die vreugdevol of pijnlijk zijn. Maar iedereen beleeft het op zijn eigen manier.

foto: Pxfuel

In het leven winnen en verliezen we allemaal, we lachen allemaal en huilen vaak, maar we laten het niet zien; en juist omdat we het niet laten zien, vecht ieder van ons elke dag een onzichtbare strijd waarvan we ons niet bewust kunnen zijn, althans in het begin. Maar we hebben een zeer krachtig wapen tot onze beschikking om er grip op te krijgen en misschien te stoppen om gemakkelijk te oordelen: het heet empathie.

Dankzij empathie, en hoe we weten hoe we die in het dagelijks leven moeten gebruiken, moeten we geleidelijk leren dat het onze taak is om te luisteren, ruimte te geven en anderen hun weg te laten vinden. Iedereen lijdt anders, laten we anderen niet te fel beoordelen. We kunnen het.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt