Dit dakloze kind slaapt op de grond omarmd met zijn trouwe hond tegenover de onverschilligheid van voorbijgangers - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit dakloze kind slaapt op de grond…
Het verhaal van Peri, de blinde kip die de beste vriendin van een Pit Bull-puppy is geworden Dit meisje kan haar galajurk niet betalen, dus maakt haar broer het met zijn eigen handen

Dit dakloze kind slaapt op de grond omarmd met zijn trouwe hond tegenover de onverschilligheid van voorbijgangers

Door Janine
18.697
Advertisement

Hoewel we allemaal geven om het lot en de toekomst van de zwakste en meest weerloze mensen in onze samenleving, weten we allemaal in ons hart dat er altijd wat onverschilligheid tegenover de meest behoeftigen wordt getoond. Of het nu arme mensen zijn die bedelen, of kinderen in moeilijkheden, wie heeft niet minstens één keer in zijn leven “de andere kant opgekeken?”. Aan de andere kant zijn er mensen die niet alleen niet wegkijken, maar situaties en contexten van extreme armoede documenteren en vervolgens de degradatie van de samenleving waarin ze leven aan de kaak stellen. Zoals Facebook-gebruiker Jem Villomo.

via: Rachfeed

Jem woont in Manila, op de Filippijnen, en heeft de foto’s op zijn Facebook-profiel geplaatst, de context van extreme armoede en ellende van de jeugd van de hoofdstad van de Aziatische eilanden: Jem heeft het tedere en ontroerende beeld vastgelegd van een dakloos kind dat op de stoep slaapt, omarmd met zijn trouwe hond.

Het is duidelijk dat de door Jem gepubliceerde foto’s onmiddellijk veel teweeg brachten op het web, gedeeld door honderdduizenden gebruikers. In dit verband zei Jem: "De jongen met de hond woont op straat, smekend om eten voor hem en zijn hond in het gebied Edsa Shaw Blvd in Manilla. Ik weet niet veel over hem en het speet me dat ik die dag geen geld bij me had om hem wat te geven".

Na de publicatie van de foto's hebben velen onmiddellijk stappen ondernomen om de zaak te melden bij het ministerie van Sociale Zaken en Ontwikkeling, dat zich bezighoudt met de adoptie van minderjarigen op de Filippijnen. Wat zeker is, is dat de foto’s van Jem Villomo een somber en verdrietig venster openen over de toestand van minderjarigen op de Flippijnen: het ontroerende beeld van de jongen die op de stoep ligt omarmd door zijn trouwe hond, is niet alleen het symbool van een zeer sterke vriendschap, maar ook van een extreme ellende.

We zijn er echter van overtuigd dat door de melding aan het Ministerie van het gebied een dak zal worden gevonden voor deze arme jongen en zijn hond, een van de gebruikers heeft zich al beschikbaar gesteld om zijn deuren te openen voor adoptie. En we hopen echt dat dit kind en zijn hond blijvende liefde en genegenheid zullen vinden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt