Vrouwen die ervoor hebben gekozen om hun haar niet meer te verven en trots hun grijze haren tonen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen die ervoor hebben gekozen om…
Deze 12-jarige hond adopteerde een pasgeboren weeskitten: tussen de twee was het liefde op het eerste gezicht Selderij: een belangrijke bondgenoot bij diëten, dat helpt om vasthouden van vocht tegen te gaan

Vrouwen die ervoor hebben gekozen om hun haar niet meer te verven en trots hun grijze haren tonen

Door Janine
8.953
Advertisement

In een samenleving zoals die van vandaag, waar imago en uiterlijk prevaleren boven elke vorm van inhoud en elke vleug intelligentie, is het bijna "vreemd" om te zien hoeveel vrouwen op Instagram - een middel om zo’n beetje alles over te brengen van dat wat je wilt laten geloven - ervoor kiezen om hun haar te laten groeien zonder het te verven. In een wereld waar je eraan gewend raakt constant kapsels te zien die worden geassocieerd met de meest bizarre kleuren, zijn er veel vrouwen die liever hun natuurlijke kleur behouden: variaties van grijs en wit.

Het account Grombre op Instagram heeft een speciaal kanaal gecreëerd waar het de foto's van veel vrouwen samenbrengt die ons "moedig" een ongeverfd kapsel tonen. Veel van deze vrouwen zeiden dat ze zich "authentieker" voelden zonder hun haar elke maand te hoeven verven - een niet bepaald gezonde praktijk, maar ook vermoeiend en repetitief.

Elke vrouw moet tegenwoordig leven volgens bepaalde maatstaven van schoonheid die van bovenaf worden opgelegd en die, als ze niet worden gerespecteerd, een sterk gevoel van onbehagen veroorzaken. Reden waarom je naar de schoonheidsspecialiste en de kapper gaat en make-up, modieuze kleding en wat dan ook de trend van het moment is, draagt.

Advertisement

Uiteraard geldt dit niet voor iedereen, omdat niet iedereen zich aan bepaalde normen wil houden; er moet ook rekening mee worden gehouden dat een vrouw, los van elke oplegging van de samenleving, vrij is om make-up te dragen of naar de kapper te gaan wanneer ze maar wil, als het haar een beter gevoel geeft.

Elke maand naar de kapper gaan, zorgt voor een soort leven met vrij hoge normen, zowel qua kosten als tijd. Een afspraak maken en 2-3 uur bij de kapper doorbrengen is niet niks en veel vrouwen hebben daar geen tijd voor. Nog een reden om jezelf over te geven aan natuurlijkheid en je authenticiteit terug te vinden.

In sommige gevallen komen de eerste grijze haren al op jonge leeftijd.

Het hebben van grijs haar op de leeftijd van 20-30 jaar is helemaal niets om je voor te schamen, integendeel. Het kan een manier zijn om je "vrijer" te voelen en dat unieke kenmerk te vinden die je verbindt met je eigen familieleden.

Advertisement

Sinds wanneer verf jij je haar? Heb je er ooit over nagedacht om ermee te stoppen en je natuurlijke kleur terug te krijgen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt