Deze ingenieuze lerares stempelt de handen van haar leerlingen en beloont ze als ze aan het eind van de dag gewassen zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze ingenieuze lerares stempelt de…
Aan al het medisch personeel en alle schoonmakers die hun leven elke dag riskeren: dank jullie wel. Deze hond is zo lui dat de eigenaar hem moet optillen om de grond te vegen

Deze ingenieuze lerares stempelt de handen van haar leerlingen en beloont ze als ze aan het eind van de dag gewassen zijn

Door Janine
5.948
Advertisement

Kinderen goede lessen geven in hygiëne is altijd een goede zaak. Het is met name belangrijk om hen te leren hun handen zoveel mogelijk te wassen, altijd en op elk moment van de dag. Als je je in een noodgeval bevindt, net als die veroorzaakt door het Coronavirus, wordt het regelmatig toepassen van deze indicaties een onmisbare taak, niet alleen voor de kleintjes.

Een Amerikaanse lerares van de derde klas lagere school, die in Hallsville, in Missouri werkt, had een goed idee bedacht door haar leerlingen een eenvoudige en creatieve truc aan te bieden om ervoor te zorgen dat hun handen altijd schoon zijn.

via: Daily Mail

Haar naam is Shauna Woods en ze is de lerares die haar idee met de wereld heeft gedeeld om ervoor te zorgen dat haar jonge studenten altijd oog hebben voor persoonlijke hygiëne terwijl ze in de klas zijn. Waar gaat het over? Over een hele simpele stempel met haar naam erop. Precies: om ervoor te zorgen dat alle kinderen hun handen regelmatig wassen, “beloont” de juf ze met een stempel en, als aan het eind van de dag de opdruk op de achterkant van de hand is verdwenen door het regelmatig wassen van de handen, krijgen de kinderen een prijs.

Een truc die in zijn eenvoud bijzonder effectief is gebleken. De kinderen begrepen het snel, mede dankzij het "prijs" -mechanisme dat door de juf was ingevoerd, het belang van het schoonhouden van hun handen en het zo veel mogelijk vermijden van verspreiding en uitwisseling van ziektekiemen.

Dit systeem werd zo goed ontvangen door de leerlingen van juf Woods dat het, naarmate de dagen verstreken, onderdeel werd van hun dagelijkse routine. Volgens de lerares was haar idee een uitstekend startpunt om de kinderen te motiveren om hun hygiëne in de gaten te houden, te beginnen met de handen, delen van het lichaam waarop alles zich nestelt en die gevaar kunnen opleveren voor onze gezondheid en die van anderen.

Om haar studenten nog meer aan te moedigen, drukte Woods zelf ook een stempel op haar hand, zodat ze het goede voorbeeld kon zijn. Ondertussen passen de ouders dit systeem ook thuis toe.

In een tijd als die waarin we ons nu bevinden, met de noodsituatie van het Coronavirus die serieuze en toenemende inspanningen van iedereen vereist om de verspreiding van de epidemie over de hele wereld in te dammen, kunnen zelfs deze kleine gebaren erg nuttig blijken te zijn om elkaar te helpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt