Thuis blijven vanwege het Coronavirus is geen vakantie, maar het kan een kans zijn om relaties en interesses te cultiveren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Thuis blijven vanwege het Coronavirus…
Coronavirus, de tips om je mobiele telefoon zo goed mogelijk te desinfecteren zonder het risico te lopen deze te beschadigen Nagels bijten kan het risico op het krijgen van Coronavirus vergroten: experts waarschuwen

Thuis blijven vanwege het Coronavirus is geen vakantie, maar het kan een kans zijn om relaties en interesses te cultiveren

Door Janine
1.033
Advertisement

Niemand van ons vindt de situatie die we ervaren vanwege de Coronavirus-epidemie leuk. Het nieuws dat we dagelijks horen, is niet geruststellend en daarom adviseren gezondheidsautoriteiten en instellingen, bijna overal, sociale contacten en contexten te vermijden waarin te veel drukte of mensen te dicht op elkaar zijn.

Winkels en scholen sluiten; veel activiteiten stoppen of vertragen: maatregelen om het virus in bedwang te houden gaan in deze richting. Voor veel mensen betekent dit meer tijd thuis doorbrengen, met veranderingen in het dagelijkse leven van jongeren. Bovenal moeten we onthouden dat wat we ervaren geen "gedwongen vakantie" is, maar een noodsituatie betreft de gezondheid. Een serieuze zaak waar met verantwoordelijkheid en gezond verstand mee moet worden omgegaan. Dus waarom zou je ook in deze situatie niet iets positiefs vinden?

foto: Piqsels

De noodsituatie is er en niemand heeft in het recente verleden ooit te maken gehad met een situatie als die van het Coronavirus. Nu we dit weten, is het, om ons niet te laten leiden door angst, stress en frustratie, goed om in gedachten te houden dat we, zelfs in een situatie waarin we gedwongen worden zo min mogelijk te bewegen, positieve ideeën kunnen vinden. Voor ons en voor anderen.

Wat betekent het? De muren van onze huizen zijn geen gevangenis, maar een plek waarvan we, vaak door de dagelijkse hectiek, de waarde vergeten. Thuis hebben we onze gevoelens, onze ruimtes, onze dingen. Dit is niet alleen maar een manier van zeggen: door thuis te blijven, kunnen we het plezier van het samenzijn met het gezin echt herontdekken en belangen cultiveren die we, door te veel dagelijkse activiteiten waaraan we gewend zijn, misschien hebben verwaarloosd.

foto: Piqsels

En we hebben het niet alleen over onszelf, maar ook en vooral over de situaties waarin er partners en kinderen in huis zijn. Vooral als ze klein zijn, zijn er genoeg dingen om te doen en plezier mee te hebben, maar je kunt ook plezier hebben met oudere kinderen. Van een tekening tot een goed boek, tot een creatief of doe-het-zelf werkje, tot de studie van een muziekinstrument, hulp bij het huiswerk of een cake bakken: alternatieven voor het uitgaan zijn er, het enige wat je hoeft te doen is het een en ander uitproberen en ze in de praktijk brengen.

Door dit te doen, kunnen relaties er niet alleen baat bij hebben, maar kunnen we ook voorkomen dat onze gezondheid, die van onze dierbaren en anderen in gevaar wordt gebracht. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we meer dan ooit de gelegenheid zullen hebben om te praten en de band met degenen van wie we houden te verdiepen en nieuwe en nuttige dingen te leren.

Advertisement
foto: Piqsels

Met de technologische hulpmiddelen kun je met elkaar verbonden blijven, en dit is vooral goed als we oudere kinderen hebben die, in plaats van een aperitiefje of een avond met vrienden, altijd in contact kunnen blijven met videogesprekken en sociale netwerken.

Voor veel ouders kan dit een unieke kans zijn om de kleintjes nieuwe activiteiten voor te stellen en hun gezondheid te beschermen. We hebben dit nodig op dit moment, omdat we alleen met gezond verstand en verantwoordelijkheid kunnen zeggen dat we echt een gemeenschap zijn, verenigd tegen een virus dat we kunnen en moeten verslaan.

foto: scott.af.mil
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt