Een expert in webbeveiliging legt in 5 punten uit waarom we geen foto's van kinderen op internet zouden moeten publiceren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een expert in webbeveiliging legt in…
5 signalen die je kunnen doen begrijpen dat je misschien een pauze van je werk nodig hebt Wat gebeurt er met ons lichaam als we regelmatig water en citroen drinken

Een expert in webbeveiliging legt in 5 punten uit waarom we geen foto's van kinderen op internet zouden moeten publiceren

Door Janine
1.925
Advertisement

We leven in het tijdperk van internet en sociale netwerken, en we weten dat de onze een wereld is waarin voor veel mensen het delen en openbaar maken van elk moment van het leven een fundamentele en primaire noodzaak is geworden. Het is waar: sociale netwerken en technologie brengen ons dichter bij elkaar, maar weten we echt zeker dat alles altijd zo positief is?

Het antwoord is nee. De risico's die verbonden zijn aan de gewoonten van posten en altijd alles met iedereen delen, zijn zeker niet te onderschatten. Het is goed om dit altijd in gedachten te houden, vooral als we jonge kinderen hebben en we ervan houden om foto's en video's van de mooiste momenten van hun leven online te zetten. Politieagent Daniel Huerta, expert op het gebied van webbeveiliging en cybercriminaliteit, heeft een korte handleiding met 5-punten gepubliceerd over hoe minderjarigen te beschermen tegen de gevaren van te vaak blootgesteld staan op sociale netwerken.

via: ABC
foto: Facebook

Volgens plaatsvervangend inspecteur Huerta is er een buitensporige hoeveelheid inhoud op internet, om aan de nieuwsgierigheid en slechte bedoelingen van veel mensen die te kwader trouw handelen te voldoen. Om deze reden is het erg belangrijk om altijd te onthouden om de foto's en video's van onze jonge kinderen niet te delen, zelfs als de intenties positief zijn en gekoppeld aan de trots om iedereen te laten zien hoe mooi of goed ze zijn in wat ze doen. De potentiële verspreiding van het materiaal dat we publiceren, kan in feite enorm zijn, op een zeer grote schaal: hierdoor wordt alles zichtbaar gemaakt en door iedereen hergebruikt. Dit is wat je volgens de politieagent het beste wel en niet moet doen.

1. We moeten proberen de school niet te laten zien waar onze kinderen naartoe gaan, het sportteam of de dansschool waar ze plezier hebben na de les, en in elk geval alle plaatsen waar ze gewoonlijk naar toe gaan.

2. Plaats geen foto's op het web die het gemakkelijk maken om de buurt of het huis waar we wonen te identificeren, noch bijvoorbeeld de auto die we hebben (kenteken, model, etc.).

foto: Pixabay

3. We moeten er altijd voor zorgen dat alle inhoud die we publiceren niet openbaar wordt gedeeld, maar alleen voor vrienden, en dat dit niet in realtime gebeurt, maar bijvoorbeeld de volgende dag.

4. We moeten altijd vermijden op sociale media om foto's die minderjarigen in badpakken of in ieder geval schaars gekleed tonen, te plaatsen.

5. Schrijf of publiceer nooit routes of gebruikelijke gewoontes, om het risico te verminderen dat iemand misbruik maakt van wat wij en onze kinderen elke dag doen, wat wordt gefaciliteerd in hun criminele opzet.

Advertisement
foto: Pexels

We moeten altijd onthouden dat de afbeeldingen van onze minderjarige kinderen zich ook kunnen lenen voor commerciële doeleinden of voor geldinzamelingen. Als de foto's worden gepubliceerd op platforms die ze openbaar en herbruikbaar maken, kunnen ze gemakkelijk door iedereen voor elk doel worden gebruikt. Bovendien doen degenen die te kwader trouw zijn alles om hun duistere doelen te bereiken:

Dit moet ons altijd doen nadenken over hoe gepast het is om de veiligheid van degenen van wie we houden te beschermen, in plaats van onszelf te laten gaan en alles te delen op sociale netwerken, zelfs als het ons volkomen normaal lijkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt