Coronavirus, een goedhartige vrouw, biedt aan om te winkelen voor oudere buren om hen te beschermen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus, een goedhartige vrouw,…
Coronavirus: een Italiaanse ingenieur slaagt erin duikmaskers van Decathlon om te vormen tot ademhalingsapparaten 1 gel 4 euro, twee gels 95: de truc van deze supermarkt om hamsteren door klanten te voorkomen

Coronavirus, een goedhartige vrouw, biedt aan om te winkelen voor oudere buren om hen te beschermen

Door Janine
1.322
Advertisement

Tijdens de coronavirus pandemie vermenigvuldigden de gebaren van solidariteit waarbij mensen zich verenigden om de gemeenschappelijke vijand het hoofd te bieden. Gebaren zoals die van Becky Hoeffler, een vrouw die in North-Carolina woont en heeft besloten zich beschikbaar te stellen om boodschappen te doen voor die mensen van de gemeenschap die het meest worden blootgesteld aan het COVID-19-virus, namelijk ouderen of mensen met ziekten.

Het idee kwam uit een telefoongesprek dat Becky met haar grootvader had. Toen de man zijn kleindochter vertelde dat hij op het punt stond naar de supermarkt te gaan, maakte ze zich grote zorgen over zijn veiligheid, maar helaas kon ze niets doen om hem te helpen omdat hij in New Jersey woont. Door dat gevoel van onmacht ontstond echter een impuls tot altruïsme: ook al kon ze niets doen om haar grootvader te helpen, ze kon de mensen om haar heen wel helpen.

Haar eerste "klant" was een buurvrouw, die vers fruit, meel en toiletpapier nodig had. En Becky wist tot haar vreugde alles te vinden! Na het leveren van de boodschappen (zonder nauwe contacten), dacht ze erover om de dienst aan te bieden in een gebouw in de buurt waar veel ouderen wonen.

Nadat ze haar voorstel vanaf de gang hadden gepresenteerd, vertelden ze haar dat ze een bord bij de ingang moest plaatsen, zodat veel meer mensen van het initiatief op de hoogte konden zijn.

foto: GNN

Zo ontstond deze kleine maar belangrijke keten van solidariteit: misschien kan ze alleen geen verschil maken, maar het kan zeker een uitstekende bijdrage zijn. Wanneer een oudere thuisblijft in plaats van de deur uit te gaan, bestaat er geen risico om een nieuwe patiënt op de schouders van de toch al worstelende gezondheidsdienst te plaatsen.

Becky is zeer tevreden over het net gestarte project, omdat ze weet dat ze concrete hulp biedt. Zoals een oudere vrouw haar vertelde, is het alleen al weten dat je het huis niet hoeft te verlaten, genoeg om wat rust te brengen en de moeilijke quarantaineperiode te verlichten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt