Hij weigert een roos op de nek van een 15-jarige te tatoeëren, maar zijn moeder houdt vol: "Zijn vrienden hebben allemaal een tatoeage."

Janine image
door Janine

24 September 2022

Hij weigert een roos op de nek van een 15-jarige te tatoeëren, maar zijn moeder houdt vol: "Zijn vrienden hebben allemaal een tatoeage."
Advertisement

De mode van tatoeages heeft nu zelfs de jongsten overweldigd, maar hoewel het ooit meer een tijdelijke fascinatie leek, die pas gerealiseerd kon worden als ze meerderjarig waren, lijkt het tegenwoordig normaal om het minderjarige kind naar een tattoo-studio te begeleiden. De tatoeëerder is het echter niet altijd eens over de keuze van de minderjarige of de ouder. Een tatoeëerder uit Sora, in Italië, genaamd Cristiano Gulia en een moeder die speciaal door haar zoon was gestuurd om de reservering van een tatoeage in de nek te bevestigen, deden ons nadenken over de kwestie.

via TikTok / Cristiano Gulia

Advertisement
TikTok / Cristiano Gulia

TikTok / Cristiano Gulia

Cristiano Gulia is een tatoeëerder uit Sora, in de provincie Frosinone, en net als veel van zijn andere professionele collega's, volgt hij een zeer specifieke ethiek. Een van zijn video's op TikTok veroorzaakte ophef waarin hij de moeder confronteert van een plausibele klant, minderjarig, die graag door hem getatoeëerd wilde worden. De tatoeëerder, zeer gerespecteerd in zijn vakgebied, weigerde een roos in de nek van een 15-jarige jongen te tatoeëren - een weigering die zijn moeder enorm irriteerde, die speciaal naar zijn studio ging om het verzoek van haar zoon te bevestigen.

In de video is duidelijk de dialoog te horen met de vrouw, de moeder van de jongen: "Mevrouw, het is geen kwestie van een aanbetaling, de regeling die u hier leest geldt voor volwassenen. Hoe oud is uw zoon?” vraagt ​​de tatoeëerder, "Bijna 16" antwoordt de vrouw. Zoals Gulia terecht opmerkt, betekent "bijna 16" dat de jongen nog geen 16 is, nog een reden waarom de professional kan weigeren hem te tatoeëren.

Advertisement
Instagram / renado_one/ Not the actual photo

Instagram / renado_one/ Not the actual photo

De moeder van de jongen lijkt echter erg ontstemd te zijn door Gulia's houding en na enkele aanhoudende pogingen, - "Kom op, maak deze afspraak, al zijn vrienden hebben tatoeages, wat is het probleem? Hij blijft erom zeuren. Hij wil een roos in zijn nek: wat is het probleem?" - ze besluit te vertrekken en deelt mee dat ze een andere tattoo-artiest zal vinden die de wens van haar zoon wil vervullen. Cristiano Gulia wilde heel graag de redenen uitleggen voor de video die op TikTok is gepubliceerd (waarin de vrouw anoniem blijft) en die verband houdt met de ethiek van zijn werk: zelfs als de wet het toelaat, moet een professional weigeren een minderjarige op de nek, handen en gezicht te tatoeëren, bijzonder zichtbare punten op het lichaam die op een dag zelfs de toekomstige carrière van een jongere in gevaar kunnen brengen. Een tatoeëerder zou bepaalde "grillen" niet moeten toezeggen alleen vanuit een kwestie van geld, aangezien de kunst van het tatoeëren en het ambacht van de tatoeëerder veel meer zijn dan geld. Gulia wil, net als veel van zijn andere respectabele collega's, de zogenaamde "alles en nu meteen”-cultuur of zelfs die van geld niet volgen, en wil zijn standpunten graag nader toelichten in een ander interview.

Wat vind je van het verhaal?

Advertisement