Twee mannen kussen op het strand en worden van het strand verwijderd: 'Niet in het bijzijn van kinderen'

Janine image
door Janine

07 Augustus 2022

Twee mannen kussen op het strand en worden van het strand verwijderd: 'Niet in het bijzijn van kinderen'
Advertisement

De weg naar LGBT-rechten lijkt nog steeds erg lang, vooral in sommige landen die meer terughoudend zijn in het accepteren van relaties van hetzelfde geslacht. In ieder geval stelt elke zichzelf respecterende democratische grondwet het absolute verbod op discriminatie op basis van bepaalde kenmerken vast; desalniettemin lijkt de seksuele geaardheid van mensen nog steeds een punt van discussie te zijn en verre van losgemaakt ​​van enige vorm van discriminatie. Een treffend voorbeeld deed zich voor in Italië, aan de kust van Pisa, waar een homoseksueel stel werd verwijderd uit het strandpaviljoen waar ze zich bevonden, vanwege een kus die de twee mannen zouden hebben uitgewisseld. Zoals je je kunt voorstellen, veroorzaakte de episode nogal wat ophef.

via Facebook / Antonio Mazzeo

Advertisement
Flickr / Marco Assini / Not the actual photo

Flickr / Marco Assini / Not the actual photo

Twee mannen hadden besloten om een ​​dag aan zee door te brengen in een strandtent in Pisa, in Toscane, door een parasol en twee ligbedden te huren. Niets ongewoons: beiden wilden graag een ontspannende dag doorbrengen, ware het niet dat het verhaal een slechte wending heeft genomen na een kus die de twee zouden hebben uitgewisseld. Officieel werden de twee mannen gevraagd het strand te verlaten omdat ze zouden gaan “sluiten”, maar behalve zij heeft niemand zijn bedje verlaten. "Het werd alleen tegen ons gezegd en veel andere mensen bleven op het strand", benadrukte het stel dat betrokken was bij het "schandaal". Toen de twee de eigenaar om uitleg vroegen, wees deze hen erop dat "bepaalde houdingen in het bijzijn van kinderen niet goed zijn": "Als je bepaalde dingen wilt doen, kun je naar het vrije strand gaan en daar de hele avond blijven", zou de badmeester eraan toegevoegd hebben.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Helaas is het niet de eerste keer dat dit soort discriminatie plaatsvindt: "Deze episodes komen steeds vaker voor, ook in de badplaatsen van Versilia", merkte de eigenaar van een strandtent in Viareggio op, "Ik heb in mijn paviljoen verschillende homoseksuele paren die gediscrimineerd werden in andere strandpaviljoens en die klagen dat er steeds minder tolerantie is. De mijne, Alhambra, is altijd gay friendly geweest".

Het is heel triest dat in een democratisch land als Italië het gevoel van tolerantie en beschaving meer en meer verloren lijkt te gaan, ten gunste van een steeds gemakkelijker en daarom te verkiezen discriminatie van de zwakkere categorieën of in ieder geval minder beschermde. En het is ook heel treurig dat er voor twee mannen die hun liefde uiten een dergelijke censuur is, terwijl er tegenover ernstige gewelddadigheden niemand een hand uitsteekt.

Advertisement