Coronavirus: de voorraad ventielen voor beademingsapparaten raakte op, maar een ingenieur vond een manier om ze in 3D af te drukken - BekijkDezeVideo.nl
x
Coronavirus: de voorraad ventielen voor…
Een man die echt van je houdt, moet je laten stralen en geen onzekerheden bezorgen

Coronavirus: de voorraad ventielen voor beademingsapparaten raakte op, maar een ingenieur vond een manier om ze in 3D af te drukken

18 Maart 2020 • Door Janine
3.183
Advertisement

Het Italiaanse gezondheidssysteem wordt geconfronteerd met een verschrikkelijke noodsituatie als gevolg van de verspreiding van de Coronavirus-epidemie. Dit zijn dagen vol vermoeidheid en lijden, waarin geprobeerd wordt een ongekende noodsituatie het hoofd te bieden. Italië is het tweede land na China wat betreft het aantal besmettingen en vooral in het noorden hebben de zwaarst getroffen regio's het moeilijk om de noodsituatie het hoofd te bieden. In het ziekenhuis van Chiari, in de provincie Brescia, waren de voorraden ventielen voor de beademingsapparaten praktisch uitgeput en de artsen wisten dat ze in korte tijd geen nieuwe konden krijgen. Gelukkig heeft de technologie wederom een grote bijdrage geleverd.

Op een zo hectisch moment, toen er geen effectieve oplossingen schenen te zijn, werd besloten de Giornale di Brescia om hulp te vragen; de directeur, Nunzia Vallini, besloot onmiddellijk contact op te nemen met Massimo Temporelli, natuurkundige, wetenschappelijke communicator en een van de toonaangevende exponenten in Italië op het gebied van 3D-printen. En het is precies 3D-printen dat de beste oplossing lijkt om het gebrek aan ventielen te compenseren. Jammer dat de laboratoria van Temporelli in Milaan zijn en al enige tijd gesloten zijn.

Niemand raakte echter ontmoedigd: via mond-tot-mondreclame werd contact opgenomen met de ingenieur van Brescia Cristian Fracassi, eigenaar van een farmaceutisch bedrijf en eigenaar van een daarvoor geschikte 3D-printer. De printer werd rechtstreeks naar het ziekenhuis gebracht en binnen een paar uur werden de eerste noodzakelijke onderdelen gedrukt. Er is enige controverse geweest, aangezien er gezondheidscertificeringen nodig zijn om die ventielen te gebruiken - maar met een noodsituatie als deze wordt het team van Fracassi niet tegengehouden door de bureaucratie en zelfs niet door de fabrikant van de ventielen die ze heeft gedwarsboomd door ze geen bestanden van de tekeningen te geven om ze te reproduceren.

Nogmaals, de technologie en vindingrijkheid van de juiste mensen hebben geholpen levens te redden: de 3D-geprinte ventielen werken en kunnen worden gebruikt in het ziekenhuis van Chiari, in Brescia en in ziekenhuizen in de rest van Italië.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt