Coronavirus: een Italiaanse ingenieur slaagt erin duikmaskers van Decathlon om te vormen tot ademhalingsapparaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Coronavirus: een Italiaanse ingenieur…
Een 103-jarige vrouw uit Wuhan herstelde van het Coronavirus na slechts 6 dagen ziekenhuisopname Coronavirus, een goedhartige vrouw, biedt aan om te winkelen voor oudere buren om hen te beschermen

Coronavirus: een Italiaanse ingenieur slaagt erin duikmaskers van Decathlon om te vormen tot ademhalingsapparaten

25 Maart 2020 • Door Janine
4.813
Advertisement

De noodsituatie rond het Coronavirus is een ongekende gebeurtenis in de recente sanitaire geschiedenis over de hele wereld, een situatie die ziekenhuizen en faciliteiten letterlijk doet instorten. Gelukkig zijn er, temidden van zoveel negativiteit, mensen die, gewapend met vaardigheid en vindingrijkheid, iedereen veel hoop kunnen geven.

Net als de Italiaanse ingenieur Cristian Fracassi, die over de hele wereld beroemd is geworden omdat hij de ventielen voor ademhalingsapparaten die in het ziekenhuis Chiari in de buurt van Brescia op waren, in 3D liet afdrukken. Deze jonge uitvinder is er nu in geslaagd manieren te vinden om de veel voorkomende duikmaskers om te toveren tot medische instrumenten die levens zullen helpen redden.

via: Isinnova

foto: Isinnova

We hebben het over Decathlon's "Easybreath" snorkelmaskers, goedkope en veelgebruikte voorwerpen, waar veel mensen mee zwemmen. Net als bij 3D-afdrukken van ventielen, kwam het idee om maskers te transformeren ook uit een eenvoudige intuïtie. Het voormalige hoofd van het ziekenhuis Gardone Val Trompia, Renato Favero, nam contact op met Fracassi om de transformatie voor te stellen.

De ingenieur kwam meteen in actie. Met het team van zijn bedrijf Isinnova begon hij onmiddellijk te werken om al zijn technische vaardigheden in dienst te stellen van iedereen. Het resultaat? Het masker van Decathlon is door middel van een speciaal 3D-geprint aansluitventiel omgevormd tot een volwaardig beademingsapparaat, zo nuttig en essentieel mogelijk om de levens van veel mensen in het ziekenhuis te redden.

Op een kritiek moment als het moment dat we nu ervaren, zijn basiselementen zoals ademhalingsapparaten vaak schaars in zorginstellingen. Hiervoor is de uitvinding van Fracassi van ongelooflijk belang. Het technische team van Isinnova heeft ook aangekondigd dat het de ventielen zal voorzien van een vrij en gratis patent, zodat alle ziekenhuizen die ze nodig hebben Decathlon-maskers kunnen kopen en ze gemakkelijk in ademhalingsapparatuur kunnen veranderen.

Geen twijfel mogelijk: we staan voor een nieuw, prachtig bewijs van menselijkheid, vindingrijkheid en technologie die nuttig is voor mensen: alles wat de wereld nu meer dan ooit nodig heeft!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt