In dit ziekenhuis kunnen patiënten genieten van een ijsje dat is gemaakt om de effecten van chemotherapie te verzachten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit ziekenhuis kunnen patiënten…
De buschauffeur ziet een bange hond in de regen en besluit hem in te laten stappen: een vrouw documenteert de tedere gebeurtenis Anderhalf jaar na het verliezen van haar been, verbaast dit kleine meisje de artsen door een danswedstrijd te winnen

In dit ziekenhuis kunnen patiënten genieten van een ijsje dat is gemaakt om de effecten van chemotherapie te verzachten

Door Janine
1.667
Advertisement

Degenen die worstelen met een ziekte zoals kanker, weten dat ze een lang en moeilijk pad voor de boeg hebben en vaak hebben de gevolgen van de behandeling de zwaarste gevolgen. Dit geld vooral voor chemotherapie, die bijwerkingen kan veroorzaken die de conditie van ongemak versterken. Zelfs eten kan een uitdaging worden, maar uit Brazilië komt een smakelijk en origineel idee om deze symptomen te verlichten.

Onderzoekers van de Federale Universiteit van Santa Caterina in Florianópolis hebben 3 smaken ijs ontworpen die misselijkheid en verlies van eetlust helpen verminderen. Het koude gevoel helpt ook om de interne weefsels van de mond en keel, vaak aangetast door mondslijmvliesontsteking, te verdoven. In feite ontwikkelen patiënten die chemotherapie ondergaan vaak wondjes op de oppervlakken van de keelholte, waardoor het te moeilijk of pijnlijk wordt om voedsel te eten dat te warm of te hard is. Met dit eenvoudige en heerlijke systeem kun je al deze kleine problemen oplossen, waardoor de behandelingen draaglijker worden.

In detail zijn de gebruikte aroma's aardbei, chocolade en citroen, in een combinatie van smaken en geuren die de eetlust en afkeer contrasteren die medicijnen bij veel mensen veroorzaken. Het product is vervaardigd zonder lactose of gluten, met een formule die de toevoeging van een vet met een hoge voedingswaarde omvat, met het vermogen om olijfolie te deodoriseren en een grote hoeveelheid eiwitten bevat.

IJs met dit recept fungeert niet alleen als een verzachting voor relatief invasieve behandelingen, maar heeft ook nuttige eigenschappen als voedingssupplement in het dieet van kankerpatiënten.

Het idee is meer dan een jaar getest in het Universitair Ziekenhuis en met groot succes getest onder kankerpatiënten. De bijwerkingen zijn geminimaliseerd met ook een aanzienlijk voordeel voor het niveau van het humeur. De patiënten verwelkomden dit initiatief met enthousiasme en rapporteerden een aanzienlijke verbetering in termen van herstel en vervelende symptomen.

Het is soms ongelooflijk hoe een simpele intuïtie, voldoende is om het leven van diegenen die dagelijks hun persoonlijke strijd vechten lichter te maken. Een voedingsmiddel zoals ijs, meestal verbonden aan de kindertijd, zorgt ervoor dat kinderen weer een beetje kind worden en het vertrouwen in hun toekomst terug krijgen.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt