De moeder van een kind met immunosuppressie smeekt iedereen om niet te overdrijven met de aankoop van ontsmettingsmiddelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De moeder van een kind met immunosuppressie…
Milaan, met mensen opgesloten in huis, heroveren de konijnen de stadsparken en bloembedden

De moeder van een kind met immunosuppressie smeekt iedereen om niet te overdrijven met de aankoop van ontsmettingsmiddelen

Door Janine
1.762
Advertisement

In de dagen dat de pandemie van het Coronavirus zich over de hele wereld verspreidt, is er geen tekort aan mensen die, letterlijk in paniek, besluiten om alles in te slaan dat essentieel wordt geacht, evenals desinfecterende producten, bijna alsof er een oorlog uitbreekt.

In werkelijkheid is dit niet het geval, en in alle delen van de wereld zal de voorraad aan voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten worden gegarandeerd. Helaas, het bewijs van de feiten vertelt ons echter enkele artikelen die bijna overal niet op voorraad zijn of moeilijk te vinden zijn. We hebben het bijvoorbeeld over ontsmettende en desinfecterende producten, en in het bijzonder de beruchte handgels. Vandaar het verzoek van een moeder op internet, wat veel mensen aan het denken zou moeten zetten.

via: The Mighty

Lily werd te vroeg geboren, en daarom moest ze 8 maanden op de intensive care doorbrengen vanwege haar onvolledige ontwikkeling. Ze heeft helaas ademhalingsmoeilijkheden. Bij thuiskomst is ze altijd afhankelijk geweest van machines waarmee ze kan ademen. Het meisje is sterk immuungecompromitteerd en zowel zij als haar ouders moeten de periode van oktober tot april elk jaar in eenzame opsluiting doorbrengen.

Zelfs een gewone verkoudheid kan voor Lily extreem gevaarlijk zijn, zelfs dodelijk. Hiervoor moeten in de herfst en winter de voorzorgsmaatregelen die het gezin en de weinige mensen die in contact kunnen komen met het kind, talrijk zijn. Thuis wordt alles gedesinfecteerd, van deurknoppen tot speelgoed: in de praktijk leeft dit gezin elke dag zoals veel instellingen tegenwoordig aanbevelen aan mensen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen.

Vandaar de oproep van de moeder aan al diegenen die in paniek raken om producten zoals maskers en desinfecterende gel te hamsteren. Elk dergelijk object is voor Lily en voor vele andere kinderen en mensen met ernstige immuunproblemen, van vitaal belang. Het zijn meestal gezonde mensen die overdreven voorraden aanmaken, meestal nutteloos in de praktijk of, erger nog, die ze tegen hogere prijzen doorverkopen, maar voor iedereen die er een echte dagelijkse behoefte aan heeft, is het een ernstig risico.

Advertisement

Helaas blijft het nieuws een situatie beschrijven waarin winkels en apotheken een steeds groter tekort hebben aan deze producten, evenals veel mensen die van het moment profiteren om te speculeren en buitensporige winsten maken. Als je aan dergelijke verschijnselen denkt, en je misschien op alle mogelijke manieren probeert het laatste masker te kopen om het te gebruiken, zelfs als dat niet nodig is, dan is het goed om in gedachten te houden dat er om ons heen individuen zijn zoals Lily en haar familie die, zonder desinfecterende gel en zonder masker, hun leven echt riskeren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt