Coronavirus, de tips om je mobiele telefoon zo goed mogelijk te desinfecteren zonder het risico te lopen deze te beschadigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus, de tips om je mobiele telefoon…
5 meisjes besluiten hun tekeningen te verkopen om voedsel te kopen voor de zwerfhonden in hun wijk Thuis blijven vanwege het Coronavirus is geen vakantie, maar het kan een kans zijn om relaties en interesses te cultiveren

Coronavirus, de tips om je mobiele telefoon zo goed mogelijk te desinfecteren zonder het risico te lopen deze te beschadigen

Door Janine
7.485
Advertisement

Sinds de opkomst van het coronavirus is er maximale aandacht besteed aan hygiënische praktijken, beginnend bij de basis, dat wil zeggen handen wassen. Deze gewoonte kan echter nutteloos zijn als we continu met besmette objecten omgaan, in de eerste plaats met de mobiele telefoon.

Zelfs vóór de verschijning van covid-19 hebben we al vaak benadrukt hoe apparaten bacteriehaarden kunnen worden, omdat we ze in elke situatie gebruiken, ook bijvoorbeeld op het toilet. En nu er een noodsituatie is, wordt het nog belangrijker om te weten hoe we onze geliefde smartphone zo gedesinfecteerd mogelijk kunnen houden.

foto: pikrepo.com

Veel fabrikanten hebben de beste werkwijzen voor het reinigen van verschillende soorten mobiele telefoons bijgewerkt en benadrukt, dus als je meer wilt weten, kun je ook naar de website van de fabrikant van jouw merk gaan. De basisregels zijn echter over het algemeen hetzelfde.

Ontkoppel eerst de mobiele telefoon van alle kabels en zet hem uit voordat je hem schoonmaakt. Als je een hoes hebt, verwijder die dan en maak hem apart schoon (voor een plastic hoes kun je gewone zeep gebruiken).

Gebruik voor het reinigen van het apparaat geen bleekmiddel of producten die bleekmiddel bevatten; gebruik normale desinfecterende doekjes met ethanol. Wrijf over het apparaat (beperk je tot de niet-poreuze delen om absorptie te voorkomen) oefen minimale druk uit (onthoud dat je geen pan aan het schoonmaken bent) en voorkom dat vocht zich ophoopt in de uitsparingen of erger, in de laadopeningen. Dompel je smartphone nooit onder in schoonmaakmiddel en spuit nooit rechtstreeks op het oppervlak.

Als je geen doekjes hebt, kun je een oplossing maken in gelijke delen water en 70% ethylalcohol. Hiermee kun je een zachte doek (zoals die om de bril schoon te maken) bevochtigen en vervolgens drogen. Vermijd in ieder geval toiletpapier of schurende doeken.

Als je risico's wilt vermijden, voer deze eenvoudige procedure dan elke dag uit, maar doe het vooral als je je mobiele telefoon aanraakt terwijl je niet thuis bent, als je bijvoorbeeld in de rij bij de supermarkt staat. Het kost je tenslotte maar een paar minuten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt