Brandweerlieden waarschuwen voor de risico's van het achterlaten van desinfecterende gel als de auto in de zon staat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Brandweerlieden waarschuwen voor de…
Ze heeft haar hele leven aan de ketting gelegen en niemand heeft haar ooit een naam gegeven: ze is nu veilig en leeft gelukkig bij een nieuw gezin Een 43-jarige verpleegkundige laat de effecten die Covid-19 had op zijn lichaam zien na 1 maand intensive care

Brandweerlieden waarschuwen voor de risico's van het achterlaten van desinfecterende gel als de auto in de zon staat

Door Janine
2.540
Advertisement

De periode die we doormaken vanwege de Coronavirus-pandemie, is zeker niet eenvoudig. Er zijn veel dagelijkse gewoonten die we moesten heroverwegen, om nog maar te zwijgen van de enorme offers die mensen over de hele wereld brengen om besmettingen te beperken om zichzelf te beschermen.

Dit alles omvat zeker de noodzaak om handen, oppervlakken en voorwerpen die we aanraken goed te desinfecteren, vooral als we buiten zijn. Iedereen probeert het zo goed mogelijk te doen, maar om te voorkomen dat je in onaangename situaties terechtkomt, is het handig om enkele voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden, vooral met de komst van het warme seizoen.

foto: Guardachevideo

We weten dat het beperken van reizen met de auto tot een bepaald punt mogelijk is: de auto is vaak essentieel voor de boodschappen die we anders niet zouden kunnen doen. Het interieur van onze auto's kan in het voorjaar en de zomer erg warm worden, vooral als ze uren in de zon blijven staan. En aangezien velen van ons, om onze handen te ontsmetten bij gebrek aan water en zeep, de beruchte gels op alcoholbasis kiezen, is het goed om voorzichtig te zijn waar we ze achterlaten.

De brandweer van een plaats in Wisconsin, in de Verenigde Staten, kwam tussenbeide in een bericht op Facebook. Brandweerlieden hebben gebruikers gewaarschuwd voor de juiste manier om de flesjes in onze auto’s bij zeer hoge temperaturen achter te laten. Het risico houdt niet zozeer verband met een "spontane" verbranding, maar met het zogenaamde “glas-effect" dat de fles zou kunnen veroorzaken bij directe blootstelling aan de zon.

Let’s start today with a little education! We’ve chatted in the past about clear water bottles being kept in your...

Pubblicato da Western Lakes Fire District su Giovedì 21 maggio 2020

De afbeelding die door de brandweerlieden bij de post is ingevoegd, gaat het web rond, wat verschillende controverses oproept over de vraag of het een authentieke reactie is die wordt veroorzaakt door een fles gel die in de auto is achtergelaten. Op de foto zie je in feite de binnenkant van een volledig verbrande deur van een auto, en het is niet duidelijk of dit echt mogelijk is vanwege het effect van een flesje handgel.

De hoge temperaturen zijn echter zeker niet “gunstig" voor de alcoholische componenten, die een overmatige verdamping zouden kunnen ondergaan, wat niet te verwaarlozen is, omdat het volgens deskundigen ook zou betekenen dat deze producten een deel van hun effectiviteit verliezen. We moeten echter geen risico's nemen: een beetje opletten is daarom van fundamenteel belang voor een goede hygiëne, ook als we onderweg zijn. We moeten dus, ondanks het gemak om het in de auto bij ons te hebben, voor koele en beschutte plaatsen kiezen.

Advertisement
foto: Pxfuel
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt