2 praktische tips om te voorkomen dat je bril beslaat als je een beschermend masker draagt

Janine image
door Janine

23 April 2020

2 praktische tips om te voorkomen dat je bril beslaat als je een beschermend masker draagt
Advertisement

Als deze wereldwijde pandemie eindigt en de zogenaamde "fase 2" is ingegaan, zullen we allemaal een beschermend masker moeten dragen als we een openbare ruimte bezoeken. In veel staten over de hele wereld is het al verplicht om een beschermend masker te dragen als we naar de supermarkt of apotheek gaan of een medisch onderzoek moeten ondergaan, dus moeten we noodzakelijkerwijs enige tijd wennen aan deze nieuwe "mode" accessoire.

via The National

Advertisement
Steven Depolo/Flickr

Steven Depolo/Flickr

Maar het dragen van beschermende maskers kan ongewenste bijwerkingen hebben: voor degenen die al een bril dragen, kan het dragen van een masker het "beslaan van de brillenglazen" veroorzaken; hoe los je dit vervelende probleem op? Eenvoudig.

Een van de meest effectieve manieren om het beslaan van brillenglazen te voorkomen, is door een zakdoek aan de bovenkant van het masker te leggen. Vouw de stof horizontaal en plaats deze tussen het gezicht en de bovenkant van het masker, op deze manier wordt de stof geraakt door de adem (die vocht veroorzaakt, waardoor de bril beslaat) voordat het de glazen kan bereiken. Simpel!

Advertisement
The National/YouTube

The National/YouTube

Nog een eenvoudige methode: was je bril met water en zeep voordat je de deur uitgaat met het beschermende masker. Hoewel oogartsen zeep normaal gesproken niet aan een bril aanbevelen, omdat het vlekken kan veroorzaken, is het wel een goede tactiek om beslagen glazen te verminderen. Van de gebruikte zeep wordt een dunne laag ontwikkeld, waardoor de watermoleculen zich gelijkmatig over de bril verspreiden, waardoor het vervelende gevolg van het ademen wordt vermeden.

Heel eenvoudige tips en adviezen die iedereen die een bril draagt, in praktijk kan brengen... tijdens fase 2!

Advertisement