"Genoeg angst, het is slecht voor je gezondheid": het advies van een Italiaanse arts om de stress van het coronavirus te overwinnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Genoeg angst, het is slecht voor je…
De moeder van een kind met immunosuppressie smeekt iedereen om niet te overdrijven met de aankoop van ontsmettingsmiddelen Een verpleegster barst in tranen uit als ze erachter komt dat de supermarkt leeg is door de hysterie rond het Coronavirus

"Genoeg angst, het is slecht voor je gezondheid": het advies van een Italiaanse arts om de stress van het coronavirus te overwinnen

Door Janine
9.484
Advertisement

De situatie die veel mensen over de hele wereld doormaken door de noodsituatie betreft het Coronavirus is niet eenvoudig. In veel landen hebben de autoriteiten, om de pandemie in bedwang te houden, burgers verboden om de deur uit te gaan, die daarom gedwongen zijn thuis in quarantaine te blijven. Dit alles betekent dat de stemming van velen, na hele dagen die steeds hetzelfde en repetitief lijken, niet de beste is.

Het weinig geruststellende nieuws over de voortgang van de noodsituatie helpt ons zenuwstelsel niet, dat reageert met angst, bezorgdheid, onzekerheid en stress. Menselijke gevoelens, natuurlijk, maar niet goed voor de gezondheid. Om alle mensen die zich op dit moment zo voelen te helpen, zij het "virtueel", kwam Dr. Adolfo Panfili, Italiaanse orthopedist en voorzitter van de Associazione Internazionale di Medicina Ortomolecolare (Internationale Vereniging voor Orthomoleculaire Geneeskunde) (AIMO) tussenbeide.

In de video die hij op zijn Facebook-pagina plaatste, besloot hij aan iedereen uit te leggen waarom angst en stress gezworen vijanden zijn van ons welzijn, en in het bijzonder van ons immuunsysteem.

Met name adrenaline, cortisol en noradrenaline zijn de hormonen die ons lichaam aanmaakt wanneer het zich in situaties van bijzondere spanning bevindt. In vergelijkbare omstandigheden kunnen deze stoffen het vermogen van ons lichaam om zichzelf te verdedigen tegen externe pathogenen beperken - zo niet volledig verminderen. Dit betekent dat je meer wordt blootgesteld aan infecties en aandoeningen.

Basta con la paura!!!! Rimettiamo in equilibrio il nostro sistema parasimpatico e #tuttoandràbene

Pubblicato da Adolfo Panfili su Lunedì 16 marzo 2020

Om nog maar te zwijgen van het feit dat stress, volgens talrijke studies die over dit onderwerp zijn uitgevoerd, ook secundaire effecten kan hebben: als we angstig zijn, kunnen we meer geneigd zijn ons te laten meeslepen door verkeerde gewoonten (roken, drinken of meer eten dan nodig), wat ons welzijn zeker niet helpt.

Daarom is de boodschap van deze Italiaanse chirurg fundamenteel in een tijd als deze, waarin de quarantaine en de pandemie van het Coronavirus de dagelijkse realiteit zijn van veel mensen. Laten we het doen: laten we proberen om “genoeg" te zeggen om bang te zijn, en laten we ons concentreren op het vinden van harmonie en sereniteit, ook dankzij de passies en genegenheden die we thuis kunnen cultiveren. Onze gezondheid zal ons dankbaar zijn!

Advertisement
foto: Pexels
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt