x
Iedereen complimenteert haar omdat ze…
Ze plagen haar om haar Koerier bezorgt een pakketje bij een vrouw: als ze zich realiseert dat ze erg verdrietig is, stopt ze even om met haar te praten

Iedereen complimenteert haar omdat ze is afgevallen, maar ze vindt het niet leuk: "Ze behandelen me beter alleen omdat ik slanker ben"

23 November 2022 • Door Janine
841
Advertisement

Afvallen is het doel van velen die zich tot voedingsdeskundigen en fitnessexperts wenden om weer in vorm te komen. Het is een lange, moeilijke reis vol verleidingen, maar een die met een ongekende voldoening loont. Een uitgebalanceerd dieet en wat lichaamsbeweging is precies wat je nodig hebt om af te vallen, naast natuurlijk deskundig advies, dat van geval tot geval wordt beoordeeld. Als je eenmaal de overtollige kilo's bent kwijtgeraakt, lijkt het normaal om de persoon te complimenteren die zo hard heeft gewerkt om dat doel te bereiken, nietwaar? Toch zijn er mensen die op den duur deze complimenten gaan irriteren. Laten we eens kijken waarom.

via: Reddit

De hoofdpersoon van dit verhaal geloofde niet dat het voor haar mogelijk zou zijn om af te vallen: toen ze de leeftijd van 20 jaar bereikte, dacht ze simpelweg dat haar lichaam nu onveranderlijk was en had ze zich erbij neergelegd dat ze een paar kilootjes extra had. Aan de andere kant had ze eerder geprobeerd een dieet te volgen in een poging om af te vallen, maar zonder goede resultaten te behalen. Zoals met alle veeleisende dingen, moet er dus iets zijn gebeurd, wat ervoor heeft gezorgd dat ze heeft besloten al haar energie te steken in deze uitdaging voor mentaal en fysiek welzijn. De jonge vrouw begon aan lichaamsbeweging, ontdekte dat ze sport leuk vond en slaagde erin enkele kilo's af te vallen. Het afslankende effect was niet alleen duidelijk voor haar, die uiterst tevreden was met het resultaat, maar ook voor vrienden en kennissen, die haar overspoelden met complimenten.

Op de lange termijn voelde de jonge vrouw echter een gevoel van ergernis jegens degenen die haar complimenteerden met haar gewichtsverlies en tegen haar spraken alsof ze een ander persoon was dan voorheen.

"Nu kijkt iedereen naar me en behandelt me ​​goed, feliciteert me met het verliezen van gewicht. Maar ik vind dit niet leuk. Het lijkt of ik een ander persoon ben, maar ik ben nog steeds dezelfde als voorheen. Wat er is veranderd, is de manier waarop anderen zich met mij gedragen, me beter behandelen, alleen omdat ik slanker ben" zei het meisje. In dit licht lijken complimenten over afvallen te veranderen in een verhulde kritiek op haar vroegere uiterlijk, alsof overgewicht ten diepste verkeerd is.

Maak jij ook dezelfde redenering? Of ben je gewoon blij als iemand je vertelt dat je bent afgevallen? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt