Infusie van gember en kurkuma: een spijsverteringsdrankje tegen ontstekingen, goed voor ons immuunsysteem

Janine image
door Janine

04 April 2020

Infusie van gember en kurkuma: een spijsverteringsdrankje tegen ontstekingen, goed voor ons immuunsysteem
Advertisement

Het zijn twee van de planten die het meest bekend staan om hun gunstige effecten op het menselijk lichaam: hun genezende eigenschappen zijn lange tijd onderwerp geweest van studies die in veel gevallen hun daadwerkelijke resultaten hebben bevestigd. We hebben het over gember en kurkuma, twee uitstekende planten die de natuur ons heeft gegeven, perfect om onaangename symptomen te verlichten en het immuunsysteem te versterken.

Ze kunnen zowel alleen als gecombineerd worden geconsumeerd en de verscheidenheid aan toepassingen is zeer breed. Hier willen we het hebben over een even praktische als smakelijke manier om gember en kurkuma te gebruiken: een energetische en genezende infusie met ontstekingsremmende en pijnstillende effecten.

Om deze speciale thee te bereiden, moet je de wortels van gember en kurkuma in dunne plakjes snijden en ze ongeveer 7 minuten in heet (niet gekookt) water laten trekken. Als alternatief kun je ze ook raspen, vervolgens kun je honing of citroen toevoegen. Dit zijn de 4 voordelen van dit heerlijke drankje.

via Healthline

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1. Het kan ontstekingen verminderen en verlichten

Gember en kurkuma hebben uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen en, regelmatig ingenomen, kunnen ze een sleutelrol spelen bij het verminderen van verschillende soorten ontstekingen, omdat ze op stikstofmonoxide reageren.

2. Het helpt bij chronische pijn en artritis

Verschillende studies hebben aangetoond dat bij dergelijke problemen de combinatie van gember en kurkuma een wondermiddel kan zijn. Het verlichten van gewrichtspijn als gevolg van chronische aandoeningen zoals artritis, lijkt een taak te zijn die ze zeer goed uitvoeren. Ook in het geval van spier- of andere pijn is het mogelijk om je toevlucht te nemen tot de infusie.

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

3. Het kan het immuunsysteem helpen versterken

Het is bekend dat deze twee planten perfect zijn om ons lichaam te helpen reageren bij verkoudheid, griep of verlaging van de afweer. Wetenschappelijk onderzoek heeft deze veronderstellingen bevestigd, met name door gember te identificeren als een uitstekend "schild" tegen luchtwegaandoeningen.

4. Het helpt misselijkheid te verminderen

Of het nu verband houdt met zwangerschap of andere toestanden waarin ons lichaam zich bevindt, misselijkheid is nooit aangenaam. Om te proberen het te verminderen, kun je onder andere een poging doen met de infusie waar we het over hebben. Sommige onderzoeken in dit verband hebben de effectiviteit ervan gesuggereerd.

Zoals bij elke remedie die zelfstandig wordt ingenomen, is het altijd goed om niet op het toeval te vertrouwen en een arts te raadplegen voordat je gember en kurkuma in dagelijkse en overvloedige doses inneemt. Hoewel hun gunstige effecten vaak zijn bewezen, kunnen deze planten ook bijwerkingen hebben, vooral onder bepaalde omstandigheden. Om deze reden is het raadzaam om bij twijfel over je gezondheid contact op te nemen met een specialist.

Advertisement