Deze bijzondere zonnebloemen hebben bloemblaadjes met prachtige roze tinten: een bijzondere en fascinerende variëteit

Janine image
door Janine

29 April 2020

Deze bijzondere zonnebloemen hebben bloemblaadjes met prachtige roze tinten: een bijzondere en fascinerende variëteit
Advertisement

Zonnebloemen zijn prachtige eenjarige planten, waarvan de bloemblaadjes typisch geel van kleur zijn en waarvan, zoals de naam al doet vermoeden, de bloemknop (dit is de specifieke naam) altijd naar de zon draait. Ze komen vaak voor en zijn esthetisch gezien heel fascinerend: met zonnebloemen als cadeau maak je altijd een goede indruk! Zoals gezegd zijn we altijd gewend gele zonnebloemen te zien - ook die van Van Gogh laten geen ruimte voor andere nuances. Wat als we je vertelden dat er ook... roze zonnebloemen zijn? Dat klopt: sommige planten hebben prachtige tinten die naar roze neigen.

via Instagram / floral_indulge

Advertisement

Het is de typisch gele kleur die doet denken aan de zomer en warme dagen; het is moeilijk een zonnebloem voor te stellen die niet geel is - en toch bestaan ze! Zoals je op de foto's kunt zien, zijn roze zonnebloemen zeer fascinerende varianten van de Helianthus annuus, de gewone zonnebloem.

Advertisement

Hoewel het gebruikelijk is om te denken aan eindeloze zonnebloemvelden, is het mogelijk om deze prachtige variëteit zelfs in potten te kweken - je hebt geen grote ruimtes nodig of groene vingers. Als je een tuin hebt, aarzel dan niet en leef je uit: de voldoening die je zult ervaren bij het zien van deze prachtige bloemen, gekweekt in jouw eigen hoekje in de tuin, zal onbetaalbaar zijn.

Advertisement