In deze afbeelding uit 1900 zit een heel verontrustend detail: kun jij het vinden?

Janine image
door Janine

23 Juli 2023

In deze afbeelding uit 1900 zit een heel verontrustend detail: kun jij het vinden?
Advertisement

Vanaf het allereerste begin van hun verschijning hebben foto's een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de wereld. Sinds de mogelijkheid om ze te creëren werd ontdekt, zijn ze fundamenteel geworden voor historische getuigenissen, maar ook voor al diegenen die een specifiek moment in hun leven of een dierbare wilden vereeuwigen. En als ze in het begin iets waren dat exclusief was voorbehouden aan de adel, zijn ze na verloop van tijd voor iedereen toegankelijk geworden.

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om er een te maken, net als het bewerken ervan, maar voorheen was het niet zo simpel en moest je zelfs lang poseren voordat je er een kon maken. Overwegend in zwart-wit zijn vintage foto's zeer fascinerend en vertegenwoordigen ze echte memorabilia. Heb je ooit bijzondere en heel oude gevonden, misschien op een oude zolder of bij je oma thuis?

via The Sun

Het verontrustende detail...

Het overkwam Lynda, een Ierse staatsburger. De vrouw vond een oude foto van haar oma op zolder. Iets heel gewoons, ware het niet dat er één verontrustend detail was. De foto, genomen in 1900, toont 13 vrouwen naast elkaar. Collega's en arbeiders in dezelfde linnenfabriek in Belfast, de protagonisten van deze verontrustende opname, poseren allemaal met hun armen over elkaar voor de lens. Een positie die het vreemde detail meteen naar voren zou moeten brengen.

De afbeelding is sinds de eerste publicatie letterlijk de wereld rondgegaan. Jammer dat zelfs de scherpste waarnemer geen logische verklaring heeft kunnen geven voor de daarin aanwezige nachtmerrieachtige details. Is het je opgevallen? Laten we nog even de tijd nemen om de originele foto te observeren, voordat we verder gaan met de onthulling van het detail.

Advertisement
In deze afbeelding uit 1900 zit een heel verontrustend detail: kun jij het vinden? - 2

Hier is de oplossing. Als we goed kijken naar de rechterkant van de foto, waar het laatste meisje rechtsonder staat, zien we net boven haar schouder een hand die uit het niets tevoorschijn komt. Waarom uit het niets? Om één simpele reden. Zoals we al zeiden, poseren de arbeiders allemaal met hun armen over elkaar, daarom is het niet duidelijk van wie die hand is.

Een verontrustend detail, vooral als je bedenkt dat de jonge Ellen Donnelly echt Lynda's grootmoeder is, en dat haar familie volgens de verhalen van laatstgenoemde gewend is aan spookachtige episodes die zijn doorgegaan, zelfs nadat de foto was gevonden.

Het mysterie duurt al meer dan een eeuw en heeft nog steeds geen logische oplossing gevonden. Welke verklaring zou jij geven om het te interpreteren en het "normaal" te maken?

Advertisement