Deze verpleegkundigen dragen lachende fotobadges zodat patiënten weten wie er onder de maskers schuilgaan

Janine image
door Janine

12 April 2020

Deze verpleegkundigen dragen lachende fotobadges zodat patiënten weten wie er onder de maskers schuilgaan
Advertisement

Verpleegkundigen en gezondheidsmedewerkers uit ziekenhuizen over de hele wereld beleven een van de donkerste uren van hun bestaan: de besmetting met het coronavirus zet de mondiale gezondheidssystemen onder druk, waardoor artsen en verpleegkundigen slopende diensten moeten ondergaan om adequaat talloze patiënten met Covid-19 te kunnen helpen. Om directe besmetting te voorkomen, moeten medewerkers in de zorg niet alleen handschoenen en maskers dragen, maar ook zwaardere bescherming.

via NBC San Diego

Advertisement

Waaronder ook de witte jas compleet met bril en chirurgisch vizier; iets wat heel vaak het complete gezicht verbergt van de verpleegkundigen die voor de zieken zorgen, die in plaats daarvan een geruststellende glimlach zouden moeten zien van deze mensen in de gezondheidssector, op een zeer triest moment in hun leven. Daarom had Robertino Rodriguez, een verpleegkundige in het Scripps Mercy Hospital in San Diego, in Californië, een leuk idee...

Advertisement

Om aan het gebrek aan zichtbare glimlachen in de ogen van de meest angstige en ongeruste patiënten te voldoen, moedigde Robertino zijn collega's aan om een ​​identificatiebadge op ieders jas te spelden. De ijzeren regel is echter dat de foto van de identificatiekaart glimlachend moet zijn om het pak, het beschermende masker en de helm die worden gedragen om besmetting te voorkomen, wat te verzachten. Een geniaal idee om de ernstig zieke patiënten op te vrolijken, maar ook de jongere of oudere patiënten, die bang zijn het niet te redden en die alleen een extra glimlach nodig hebben.

Robertino zei op zijn Instagram-profiel: "Ik voelde me echt naar voor mijn patiënten op de eerstehulpafdeling toen ik de kamer binnenkwam met mijn gezicht bedekt met beschermingen. Een geruststellende glimlach maakt het verschil voor een bange patiënt [...] Met deze badges kunnen alle patiënten die een geruststellende en hoopgevende glimlach nodig hebben, dat nu zien."

Zijn collega's steunden hem onmiddellijk in zijn idee, en daardoor waren ze zeer ontroerd en namen met moed en vreugde deel aan het initiatief van Robertino. Zoals de verpleegkundige uit San Diego zegt: "Een glimlach helpt veel om een ​​leven te veranderen!".

Advertisement