Een ondernemer ziet zijn werkneemster in tranen en steunt haar: zijn daad van vriendelijkheid gaat viraal - BekijkDezeVideo.nl
x
Een ondernemer ziet zijn werkneemster…
Hij schreeuwt tegen zijn vriendin omdat ze te veel heeft gegeten met Kerstmis: Moe van het scheren, laat ze nu het haar onder haar kin groeien

Een ondernemer ziet zijn werkneemster in tranen en steunt haar: zijn daad van vriendelijkheid gaat viraal

05 Januari 2022 • Door Janine
2.183
Advertisement

Onze tijd is niet zo eenvoudig als de reclame ons wil doen geloven. Vaak moeten mensen met gezinnen op vele fronten vechten: financieel de eindjes aan elkaar knopen, de psychologische problemen van een gezin beheren, de pijn van de zieken verlichten en voorbeeldige werknemers zijn. Dit alles wordt soms erg zwaar om te dragen en de zenuwen lijken niet langer bestand te zijn.

Dit is wat er gebeurde met een werkneemster van een bedrijf in Californië. Haar werkgever merkte haar ongemak op nadat hij haar had zien huilen en deed iets onverwachts...


Bernie Reifkind zag zijn medewerkster 's morgens vroeg in tranen over haar bureau gebogen zitten. Hij vroeg haar wat er was gebeurd en hoorde dat de vrouw de hele nacht niet had geslapen om voor haar zieke kind te zorgen. Nadat hij het verhaal had gehoord, vroeg Bernie, een ondernemer bij een in Los Angeles gevestigd bedrijf, haar wat ze op kantoor deed. Ze antwoordde dat haar vakantie erop zat en zich niet ziek wilde melden voor zoiets.

Bernie maakte vervolgens een menselijk gebaar dat - in deze tijden - als een daad van ware heldenmoed kan worden beschouwd: hij zei haar naar huis te gaan en dat ze de dag toch uitbetaald zou krijgen. Niet alleen dat, hij tekende een cheque zodat hij de financiële druk kon verlichten die op dat moment op haar schouders drukte.

Bernie vertelde deze episode online en beschreef de vrouw als een uitstekende werkneemster en als zodanig werd ze gerespecteerd en geholpen. Voor de andere ondernemers voegde hij er vervolgens aan toe:

"Begrijp alsjeblieft dat de meeste mensen proberen het gewicht van de wereld op hun schouders te dragen en proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Kinderen, huiswerk, echtgenoten, andere belangrijke mensen, bejaarde ouders, hypotheekbetalingen, autoreparaties, enz. De meedogenloosheid van het leven. Mensen maken zich zorgen over hun werk. Stel alsjeblieft je hardwerkende medewerkers gerust en zorg ervoor dat ze zich zo zeker mogelijk voelen over hun werkplek. Loyaliteit is een waarde die in beide richtingen moet worden uitgeoefend".

Te vaak eisen bedrijven offers van hun werknemers. Wetende dat er mensen zijn die beweren dat ook de “bazen” het belang van hun werknemers moeten begrijpen, is iets dat door het netwerk werd beloond met duizenden views en een reeks positieve en ondersteunende opmerkingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt