Een liefdadigheidsinstelling bouwt bewoonbare tenten om daklozen een veilige slaapplaats te bieden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een liefdadigheidsinstelling bouwt bewoonbare…
Een docent onderbreekt de les om de baby van een van zijn leerlingen te wiegen: hij bleef maar huilen 15 mensen die hun kindertijd wilden vieren door oude familiefoto's na te maken

Een liefdadigheidsinstelling bouwt bewoonbare tenten om daklozen een veilige slaapplaats te bieden

02 Februari 2021 • Door Janine
7.067
Advertisement

Een dak boven je hoofd hebben om met je familie onder te slapen, eten en leven is een voorrecht dat we te veel als vanzelfsprekend beschouwen; er zijn honderdduizenden daklozen die er alles aan zouden doen om een ​​eigen plekje te hebben, beschut tegen de koudste nachten wanneer ze gedwongen worden op straat te slapen, met weinig kleding aan. Om deze reden streeft de non-profitorganisatie Community Supported Shelters in Oregon elke dag naar huisvestingsoplossingen voor degenen die dit het meest nodig hebben. 

via: Komonews

Deze vereniging werd opgericht door Erik de Buhr, en heeft altijd gestreden om goedkope huisvestingsoplossingen te creëren voor daklozen in de Amerikaanse staat; Erik en zijn medewerkers creëerden de zogenaamde Conestoga Hut, kleine woningen in de vorm van een hut; de naam is afgeleid van de Conestoga-wagens, die vroeger kolonisten naar het buitenland transporteerden door de Amerikaanse staten van het Westen. 

Deze originele behuizingsoplossingen hebben duidelijk lagere kosten dan gemiddeld en kunnen in zeer korte tijd worden gemonteerd; elke Conestoga-hut kost 2500 tot 20.000 dollar, afhankelijk van de grootte van de "hut"; elk huis is voorzien van een afsluitbaar raam en deur waar men veilig in kan slapen.

Erik vertelde: "Deze hutten zijn geïsoleerd en vooral afgesloten, wat erg belangrijk is omdat veel mensen op straat hun belangrijkste spullen kwijt kunnen raken.”

Advertisement

Een warme plek hebben om 's nachts veilig te slapen en niet langer de angst hebben dat sommige van je bezittingen door iemand anders worden gestolen, maakt echt een verschil voor deze daklozen. Om deze reden heeft de staat Oregon nu toestemming gegeven voor de opening van vijf parkeerterreinen in de steden Eugene en Walla Walla, waar de meest behoeftigen en daklozen 's nachts kunnen slapen in de Conestoga-hutten.  

Een buitengewoon idee dat veel voordelen oplevert voor de daklozen in de gemeenschappen van Eugene en Walla Walla en dat deze zeer ongelukkige mensen een comfortabeler en vooral waardiger leven garandeert. 

Een werkelijk lovenswaardig initiatief, vind je ook niet? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt