Coronavirus: ze ontdekt dat haar huurder verpleegster is en "doneert" haar twee maanden gratis huur

Janine image
door Janine

12 April 2020

Coronavirus: ze ontdekt dat haar huurder verpleegster is en "doneert" haar twee maanden gratis huur
Advertisement

Wanneer een wereldwijde pandemie zoals die is uitgebroken als gevolg van het Coronavirus de hele wereld hard raakt, wordt iedereen erdoor getroffen: van degenen die tijdelijk in huis zitten omdat hun werk is gestopt, tot degenen die hun baan voor onbepaalde tijd zijn kwijtgeraakt. Maar degenen die in de frontlinie van de strijd tegen Covid-19 staan, zijn het collectief van gezondheidsmedewerkers, waaronder artsen en verpleegkundigen, die slopende diensten moeten draaien om voor het grote aantal patiënten te zorgen.

via La Voz

Advertisement

In deze situatie is elk gebaar van vriendelijkheid jegens medewerkers in de zorg altijd welkom. Zoals gebeurde met deze vrouw uit Bahìa Blanca, in Argentinië, die besloot haar huurder de huur voor twee maanden niet te laten betalen, toen ze erachter kwam dat ze werkte als verpleegster en in de frontlinie stond in de strijd tegen Covid-19.

De verpleegster heet Mayra Beròn, ze is 32 jaar oud en werkt in het gemeentelijk ziekenhuis van Agudos in Bahìa Blanca, in het zuiden van de provincie Buenos Aires; hoewel veel buren van verpleegkundigen en mensen die in de zorg werken in deze bijzondere periode bang zijn door hen besmet te raken, wekt het verhaal van de huurder en de jonge verpleegster juist liefde, empathie en veel hoop op.

Advertisement
Mayra Beron/Facebook

Mayra Beron/Facebook

Hoewel Mayra aarzelde om de schorsing van de huur van het appartement voor de komende twee maanden te accepteren, wilde de eigenaresse er niets van horen: “Het geeft niet, dit is mijn manier om je te bedanken voor alles wat je doet!"

Mayra publiceerde uiteindelijk op haar Facebook-profiel een enorme dank aan Mercedes, de eigenaresse met een gouden hart en een empathische ziel: "Omdat we niet alleen onaangename dingen moeten publiceren... Mercedes is de eigenares van de woning die ik huur in Bahia Blanca, Mechita Fonseca, vandaag maakte ze dit gebaar, wetende dat ik een verpleegster ben, bedankt voor dit mooie cadeau en ik hoop dat er meer mensen zoals zij zijn! Tegenwoordig komt er geen brood meer op de plank… we hebben mooie gebaren zoals deze nodig”.

Mechita Fonseca/Facebook

Mechita Fonseca/Facebook

Een actie, die van Mercedes, die ons hart zou moeten openen voor vriendelijkheid en empathie, vooral op momenten als die we allemaal ervaren, die zo moeilijk en hard zijn...

Advertisement