Het meisje wil de therapiehond aaien, maar het mag niet: de moeder wordt boos en dreigt de politie te bellen

Janine image
door Janine

15 April 2020

Het meisje wil de therapiehond aaien, maar het mag niet: de moeder wordt boos en dreigt de politie te bellen
Advertisement

Therapiehonden en blindengeleidehonden zijn echte engelen die vaak het verschil maken tussen leven en dood. Ze zijn getraind om eventuele crises te voorspellen, om hun baasjes te kalmeren bij angst of paniek en om hulp te zoeken bij een val of ongeval. Kortom, deze honden doen echt hun werk en moeten daarom met extreem respect worden behandeld. Als je hen afleidt om ze te aaien, kan dit het leven van de persoon voor wie ze zorgen in gevaar brengen.

Dit zijn belangrijke regels, waarover de vrouw in deze video niet had nagedacht of die ze opzettelijk negeerde, wat een niet echt prettige situatie veroorzaakte.

via weloveanimals.me

Advertisement
YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Van wat we hebben vernomen, had de dochter van de vrouw tijdens een rondje in een winkelcentrum in Pittsburgh, in Pennsylvania, een therapiehond willen benaderen om deze te aaien, maar de trainer had haar zeer resoluut geweigerd. De honden waren in het winkelcentrum om te trainen in een drukke omgeving en ze mochten helemaal niet door voorbijgangers worden benaderd. In plaats van zich te verontschuldigen en weg te gaan, omdat er ook verschillende opschriften waren die waarschuwden de dieren niet te aaien, begon de jonge moeder te schelden en zei dat ze met grofheid en onbeleefdheid was behandeld.

Advertisement
YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

De uitleg van de verantwoordelijken van de vereniging waren nutteloos: op een gegeven moment dreigde de vrouw zelfs om zich tot de politie te wenden of contact op te nemen met de leiders van de vereniging, om de volgens haar slechte behandeling aan te geven.

Gelukkig kreeg de redelijkheid (of het besef dat je een slecht figuur maakt) uiteindelijk de overhand en ging de vrouw weg. Hopelijk zal deze episode als les dienen: op dezelfde manier mogen we nooit met een buschauffeur praten om hem niet af te leiden, dus ook therapiehonden mogen nooit geaaid worden.

Advertisement