Coronavirus: een gulle man laat tientallen tassen vol voedsel achter voor zijn buren in moeilijkheden

Janine image
door Janine

18 April 2020

Coronavirus: een gulle man laat tientallen tassen vol voedsel achter voor zijn buren in moeilijkheden
Advertisement

Er zijn vrijgevige gebaren die altijd mooi zijn om te waarderen en om ons heen te zien zijn. Op bijzonder moeilijke momenten worden deze acties echt waardevol. De Covid-19-pandemie is zeker een van de grootste tests waarmee de mensheid in de moderne tijd wordt geconfronteerd en, naast andere problemen die het voor de samenleving oplevert, dreigt het ook de ongelijkheden tussen mensen die het doormaken te verergeren.

Om deze reden is elk gebaar ten gunste van degenen die minder geluk hebben, nu erg belangrijk. Een vrijgevige man in Chili heeft besloten om iedereen zijn nabijheid te tonen en de hele wereld een prachtig voorbeeld van menselijkheid en altruïsme te tonen.

via Lupita Salazar/Facebook

Advertisement

Con esto casi lloro..el vecino pancho en nuestra villa portal nuevo horizonte de Pedro de Valdivia..la plata no nos hará...

Pubblicato da Lupita Salazar su Sabato 11 aprile 2020

De buren noemen hem "Pancho" en met zo'n mooie naam begrijp je al dat hij een positief persoon is. Het is geen toeval dat hij zijn hele buurt, in de stad Temuco, verraste toen hij tientallen tassen vol boodschappen aan het hek van zijn huis hing, beschikbaar voor iedereen die het nodig had.

Er zijn veel mensen die hun baan hebben verloren of hun salaris niet meer ontvangen als gevolg van de aanhoudende noodsituatie, en dit wordt wereldwijd een groot probleem. Pancho vatte in een paar woorden de noodzaak samen om hen te helpen.

“Buren, als je het nodig hebt, pak een tas en heb een fijne dag”, schreef hij naast de boodschappen die hij aan de inwoners van zijn gebied schonk. Onnodig de emotie te beschrijven van de vele plaatselijke bewoners die voor deze scène stonden. Eén van hen was Lupita Salazar, die een bericht publiceerde op Facebook met foto's van de tassen die Pancho had gegeven, hem een ​​"dierbare en grootse buurman" noemde en erop wees dat het helpen van degenen die het op dit moment nodig hebben, essentieel is.

Elkaar helpen, met menselijkheid, vrijgevigheid en verantwoordelijkheid, is in feite een uitstekende manier om deze crisis te overwinnen. Misschien is dit de enige manier waarop we er als betere mensen uit kunnen komen.

Advertisement