Drie jongens zien een oudere vrouw alleen eten, dus besluiten ze haar te benaderen om haar gezelschap te houden

Janine image
door Janine

19 April 2020

Drie jongens zien een oudere vrouw alleen eten, dus besluiten ze haar te benaderen om haar gezelschap te houden
Advertisement

Wat in deze dagen van gedwongen isolatie het meest ontbreekt, is ongetwijfeld menselijk contact: praten en communiceren met andere mensen is essentieel, zelfs als we denken dat we geboren zijn om goed alleen te kunnen zijn. Een concept dat al duidelijk was vóór de lockdown - eenzaamheid is een nare toestand en vaak zijn het de ouderen die er het meest onder lijden. Wanneer we iemand alleen in een restaurant zien eten, stellen we ons voor hoe dat is en voelen we ons zeer onprettig als we deze persoon in eenzaamheid zo'n “sociale” actie zien uitvoeren. Toen drie jongens een oudere vrouw alleen in een restaurant zagen eten, besloten ze haar te benaderen en haar te vragen of ze gezelschap wilde. Uit dit simpele gebaar ontstond een tedere vriendschap tussen mensen die tot heel verschillende generaties behoorden.

via Youtube / CBS Evening News

Advertisement
Youtube / CBS Evening News

Youtube / CBS Evening News

Of het nu gaat om een fastfoodrestaurant of een verfijnder restaurant, het maakt niet uit, het concept is altijd hetzelfde: alleen eten is triest en bijna niemand vindt het leuk, vooral “in het openbaar”. Toen Jamario Howard, JyMichol en een andere vriend van hen zagen wat leek als een vriendelijke tachtigjarige die alleen met haar hond aan het dineren was, besloten ze de eerste stap te zetten en haar te vragen of ze samen konden eten. De vrouw, Eleanor Baker, accepteerde het gezelschap van de drie goedgehumeurde jonge mannen.

Eleanor is een 80-jarige vrouw die sinds ze haar man verloor alleen woont met haar hondje Rufus. Daarom is het niet ongebruikelijk dat ze voor één persoon een maaltijd bestelt. Maar op een avond voelde ze zich anders toen ze op weg was naar Brad's Bar-B-Que, het restaurant waar ze af en toe gaat eten om er even uit te zijn: “Ik denk dat God me daarheen heeft gestuurd”, zei de vrouw.

Advertisement
Youtube / CBS Evening News

Youtube / CBS Evening News

Haar 3 "engelen" kwamen die avond ongetwijfeld aan tafel om haar gezelschap te houden. Alle vier hadden ze een geweldige avond en hielden contact om weer samen te gaan eten. Jamario Howard, een van de drie jongens, dacht dat die vrouw iemands oma kon zijn, zelfs de zijne, en hij wilde haar benaderen om met haar te praten zodat ze niet alleen zou zitten.

Deze kleine gebaren betekenen veel voor degenen die ouder zijn of voor degenen die zich kwetsbaarder en alleen voelen: het kost heel weinig om iemands dag op te fleuren... en die iemand zal voor altijd dankbaar zijn!

Advertisement