Een 9-jarige jongen met Covid-19 besmette geen van de 172 mensen met wie hij contact had

Janine image
door Janine

27 April 2020

Een 9-jarige jongen met Covid-19 besmette geen van de 172 mensen met wie hij contact had
Advertisement

Een uniek en vrij zeldzaam geval waarin een 9-jarige jongen in Frankrijk de hoofdrol speelde: ondanks positief getest te zijn op Covid-19, lijkt de jongen geen van de 172 mensen met wie hij in contact was gekomen, te hebben besmet voordat hij erachter kwam dat hij het virus had. Het is duidelijk dat dit een enkel geval is dat nu wordt bestudeerd en dat zou kunnen leiden tot de conclusie dat de jongsten niet verantwoordelijk zouden zijn voor het overbrengen van het coronavirus.

via The Guardian

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Public Health France heeft een studie uitgevoerd naar de kwestie van de Britse jongen die positief tesste op Covid-19, die echter geen van zijn broers en zussen of de mensen die met hem in contact zijn geweest, heeft besmet. Dit bijzondere geval maakt deel uit van een reeks besmettingen: herinner je je de eerste Britse patiënt die ervan werd beschuldigd het Coronavirus in zijn land te hebben "geïmporteerd"? Welnu, er is een verband tussen het geval van dit kind en die van de zakenman uit Hove, Steve Walsh, die de eerste Engelsman was die positief testte na het bijwonen van een conferentie in Singapore. Walsh zou in feite in contact zijn geweest met 10 andere Britten en een gezin van 5, terwijl ze in een chalet in het skigebied Contamines-Montjoie in Frankrijk verbleven. Tijdens deze vakantie zou de 9-jarige jongen het Coronavirus hebben opgelopen.

Het kind had slechts milde symptomen en, vreemd genoeg, alle 172 mensen die in quarantaine werden geplaatst omdat ze contact hadden gehad met de jongen, hebben nooit positief getest op Covid-19. Volgens Kostas Danis, een Franse epidemioloog, zou het antwoord kunnen zijn dat "kinderen, omdat ze niet veel symptomen hebben en een lage virale lading hebben, het nieuwe coronavirus bijna niet overdragen". Dit zijn slechts veronderstellingen die ongetwijfeld door talrijke casestudies's moeten worden gevolgd voordat ze worden bevestigd.

Advertisement