De serveersters vinden twee jongens buiten het restaurant: ze gebruiken de wifi van de fastfood om schoollessen te kunnen volgen

Janine image
door Janine

18 September 2020

De serveersters vinden twee jongens buiten het restaurant: ze gebruiken de wifi van de fastfood om schoollessen te kunnen volgen
Advertisement

Het uitbreken van de Coronavirus-pandemie heeft de wereldeconomie en de structuur van de samenleving letterlijk lamgelegd; ook het wereldwijde schoolsysteem heeft zich moeten aanpassen aan de maatregelen van preventie en sociale distantiëring om door te gaan met het schoolprogramma en de lessen. Hierdoor hebben studenten echter een persoonlijke computer nodig waarop ze de lessen kunnen volgen, een elektronisch apparaat dat niet alle families zich kunnen veroorloven.

via Daily Dot

Advertisement

In feite hebben niet alle gezinnen het financiële voorrecht om thuis een laptop te hebben die kan worden gebruikt voor de studie van hun kind; het gevolg van wat wordt beschouwd als de "digitale kloof", een sociale kloof die gezinnen over de hele wereld steeds meer verdeelt. Dit is de reden waarom een afbeelding van enkele jonge Amerikaanse studenten die de gratis wifi van het restaurant Taco Bell gebruikten om de lessen online te kunnen volgen, het web rondgingen; dit alles gebeurde in Salinas, in de Bay Area van Californië.

De afbeelding, die als eerste op Twitter werd geplaatst, had de volgende beschrijving: "Dit vond plaats in Salinas, in Californië, net ten zuiden van de Bay Area. Kleine kinderen zitten buiten bij Taco Bell om toegang te krijgen tot de wifi en volgen schoollessen. Als we denken aan lessen op afstand, moeten we stoppen met te denken door de lens van mensen met geld en huisvesting."

Advertisement

De gezinnen van deze kinderen hadden uiteraard geen wifi-verbinding thuis, dus moesten ze gebruik maken van het publiekelijke en gratis internet van een restaurant. Het Bay Area-district zei echter op de hoogte te zijn van de zorgen over internettoegang voor studenten in het gebied en heeft gezorgd voor een internet hotspot voor de families van de kinderen in kwestie op de virale foto.

Een gevolg van de digitale kloof waar de Verenigde Naties ook op hebben gewezen: wist je dat 46% van de wereldbevolking geen internetverbinding heeft?

Advertisement