Coronavirus: steeds meer bedrijven geven onverkochte melk aan behoeftige families in plaats van het weg te gooien

Janine image
door Janine

06 Mei 2020

Coronavirus: steeds meer bedrijven geven onverkochte melk aan behoeftige families in plaats van het weg te gooien
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus is als een orkaan gekomen om de rust, gezondheid en economische stabiliteit van veel mensen teniet te doen. Als de situatie voor velen al niet gemakkelijk was, hebben het virus en de daaruit voortvloeiende crisis de zaken alleen maar erger gemaakt. Veel gezinnen weten niet hoe ze met de dagelijkse uitgaven moeten omgaan en hoe ze zonder moeite aan het einde van de maand moeten komen. In deze dramatische situaties zijn de goederen en de basisbehoeften die we als onvermijdelijk beschouwen vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Zoals bij melk: veel mensen zijn gewend om het altijd in huis te hebben, maar voor evenveel mensen is het soms een “luxe” die ze zich niet kunnen veroorloven. Tegelijkertijd produceren veel bedrijven het in overmaat en om te voorkomen dat het wordt weggegooid, besloten ze om genereus te zijn, zodat verspilling wordt vermeden en goed wordt gedaan.

via syracuse.com

Advertisement
syracuse.com/youtube

syracuse.com/youtube

Mensen helpen die het nodig hebben, vooral op een moeilijk moment als dat we doormaken, is een noodzaak. Iedereen kan op zijn eigen manier iets doen. Er is geen tekort aan boeren en melkveebedrijven die profiteren van de noodsituatie rond Covid-19 door onverkochte melk niet weg te gooien. Voor wie is het bedoeld? Simpel: voor wie het nodig heeft en het niet kan betalen.

Advertisement
syracuse.com/youtube

syracuse.com/youtube

In de Verenigde Staten is de vraag naar melk bijvoorbeeld gedaald sinds het begin van de noodsituatie, juist omdat veel mensen in moeiijkheden iets moesten opgeven. De koeien en boeren zijn echter niet gestopt en de extra productie is, dankzij het werk van vele verenigingen, bestemd voor behoeftige gezinnen.

Unisouth/Wikimedia

Unisouth/Wikimedia

Vooral voor mensen met kinderen kan het echt een probleem zijn om geen melk te hebben. Het ontvangen van de kostbare donaties is dus een perfecte manier om jezelf te voeden en te helpen zo'n kostbaar goed niet te verspillen. Als vindingrijkheid, vrijgevigheid en altruïsme hand in hand gaan, moeten we al degenen die eraan bijdragen om van de wereld een betere plek te maken met kleine, grote gebaren, echt prijzen.

Advertisement